Quantcast

K. Maksvytis: sieksime pergalių ir su mažiausiu biudžetu Eurolygoje

Pirmąkart istorijoje kelialapį į prestižinį ULEB Eurolygos krepšinio turnyrą iškovojusio Klaipėdos "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis aplankė Šventojoje stovyklaujančius jaunuosius krepšinio talentus - projekto "Samsung karta" dalyvius, kad pamokytų juos didžiojo krepšinio paslapčių.

Į savaitės trukmės stovyklą Šventojoje susirinko gabiausi 1999 metų gimimo jaunieji krepšininkai, kurie į projektą "Samsung karta" buvo atrinkti praėję didelę atranką ir visus šiuos metus turėjo galimybę tobulinti savo krepšinio įgūdžius kartu su žymiausiais Lietuvos treneriais, žaidėjais ir įvairiais ekspertais.

Susitikimas su būsimu Eurolygos treneriu K.Maksvyčiu vaikinams paliko didžiulį įspūdį, o gauti patarimai labai pravers dar tik prasidedančioje jų profesinėje karjeroje.

"Kadangi savaitgalį vaikinų laukia rungtynės su suomių rinktine, pasitarę su treneriais pabandėme žengti kelis žingsnius didžiojo krepšinio link, - apie surengtą treniruotę Šventojoje pasakojo "Neptūno" treneris. - Pabandėme kartu kai kurias greitojo puolimo taktines naujoves, pereinant iš gynybos į puolimą, jie tai galės pritaikyti draugiškame susitikime su suomiais, patobulinome kitus įgūdžius."

Paklaustas, kokį įspūdį per treniruotę jam paliko ateinanti naujoji krepšininkų karta, K.Maksvytis sakė, kad nors ir sunku daryti apibendrinimus per tokį trumpą laiką, vis dėlto akivaizdu, kad Lietuvos krepšinio elitas ateityje tikrai turės ne prastesnę pamainą: "Matau įdomių vaikų, tikrai galvoju, kad apie pusė jų galėtų kitąmet bandyti patekti į savo amžiaus rinktinę ir ši stovykla turėtų padėti siekti šio tikslo", - pridūrė "Neptūno" vyr. treneris.

Tiesa, K.Maksvytis pabrėžė, kad Lietuvos krepšinyje konkurencija yra itin didelė ir iš kelių tūkstančių vaikų, kiekvienoje amžiaus grupėje kasmet siekiančių tapti naujosiomis krepšinio žvaigždėmis, iki paties krepšinio Olimpo kelius prasiskina tik vienas kitas. Kita vertus, kaip sutiko treneris, būtent didžiulė konkurencija bei atranka ir lemia tokius aukštus Lietuvos pasiekimus krepšinyje.

Tad kokių gi reikia savybių, kad iškilti iki pačios viršūnės ir tapti vienu iš tų krepšininkų, kurių metinis uždarbis siekia šimtus tūkstančių ar net milijonus litų? "Tai lemia daug dalykų, ne tik talentas. Tuo labiau kad labai dažnai būna taip, kad talentingesnis vaikas yra ir tingesnis, o tas, kuris ne toks talentingas, linkęs dirbti kur kas daugiau. Manau, svarbiausia yra tiesiog turėti didelį norą ir to siekti", - apibendrina K.Maksvytis.

Būtent kryptingas tikslas siekimas, kaip sako pats treneris, turėjo labai didelės įtakos ir jo paties karjerai - šitai teigdamas K.Maksvytis turi galvoje tiek auksines pergales Europos ir pasaulio čempionatuose vadovaujant Lietuvos jaunimo rinktinėms, tiek ir iškovotą galimybę dalyvauti prestižiniame Senojo Žemyno krepšinio turnyre Eurolygoje. Pastarąjį šansą K.Maksvytis vadina savo svajonės išsipildymu.

"Neptūno" treneris mano, kad jo vadovaujamo klubas biudžetas bus pats mažiausias iš visų Eurolygoje susirungsiančių krepšinio klubų. Nepaisant to, jis tiki, kad sporte ne viską lemia biudžeto eilutės: "Koks bebūtų mūsų biudžetas, mes kovosime iki galo ir tikimės daug pergalių. Reikia siekti neįmanomo ir pasieksi maksimumą", - įsitikinęs K.Maksvytis.

Projekte "Samsung karta" dalyvaujantys jaunieji krepšinio talentai stovykloje tobulina tiek individualius, tiek komandinius įgūdžius: su vaikinais nuolat dirba buvęs žalgirietis, Lietuvos jaunių rinktinės vyr.treneris ir Europos U16 čempionato bronzos medalio laimėtojas treneris Algirdas Milonas, šiuo metu dirbantis Sostinės krepšinio mokykloje.

Stovyklos metu paaugliai jau išklausė ir vertingą sporto psichologo Andriaus Jančiausko paskaitą apie motyvaciją, dalyvauja susitikimuose su žymiais treneriais bei krepšininkais, o šeštadienį, paskutinę stovyklos dieną, vyks į Šiaulių areną, kur jų laukia draugiškos rungtynės su suomių nacionaline penkiolikmečių rinktine, šiuo metu taip pat dalyvaujančia stovykloje Lietuvoje, Anykščiuose.

Na, o šeštadienio vakarą stovyklautojai atsipūs Šiaulių arenoje stebėdami Lietuvos ir Latvijos nacionalinių rinktinių rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zalgirietis

zalgirietis portretas
dideles sekmes ir graziu akimirku lietuvos ir klaipedos sirgaliams !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių