Quantcast

A. Bagatskis: mes – rimti konkurentai

  • Teksto dydis:

Gyvenimo vingiai: prieš aštuonerius metus Ainaras Bagatskis dirigavo Kauno "Žalgiriui", o šį sezoną latvio treniruojama "Nižnij Novgorod" komanda – Lietuvos čempionų varžovė.

Grupė be autsaiderių

A.Bagatskio treniruojami "Nižnij Novgorod" krepšininkai penktadienį Kaune su "Žalgiriu" žais Eurolygos A grupės antro turo rungtynes.

Rusijos atstovai sėkmingai debiutavo šiame turnyre – savo aikštėje 88:86 nukovė Sasario "Dinamo" ekipą. "Nižnij Novgorod" komanda atvyko į Lietuvą po sėkmingos dvikovos VTB Vieningojoje lygoje – 78:73 įveikė Samaros "Krasnyje krylja" klubą.

"Iš savo patirties žinau, kad tokiais atvejais neverta žvilgčioti į praeitį ir spėlioti apie ateitį. Svarbu tai, ką reikės nuveikti čia ir dabar. Labiausiai reikės kantrybės ir šaltų galvų", – svarstė A.Bagatskis.

Anot buvusio žalgiriečio, A grupės favoritai – Madrido "Real", Stambulo "Anadolu Efes", Kazanės "Uniks". Dėl ketvirto kelialapio į "Top 16" etapą varžysis "Žalgiris", "Dinamo" ir "Nižnij Novgorod".

"Autsaiderių nėra. Mums bus nelengva konkuruoti ir su "Žalgiriu", ir su "Dinamo", kaip ir jiems – su mumis", – teigė "Nižnij Novgorod" vyriausiasis treneris.

Deriniai – retenybė

"Nižnij Novgorod" gretose yra gerų žaidėjų, tarp jų – turinčių ir Eurolygos patirties: tai – Tayloras Rochestie, Tarence'as Kinsey. Be to, išsiskiria sparčiai progresuojantis vidurio puolėjas Artiomas Parachovskis.

Mums ši Eurolygos dvikova bus pirmoji savo arenoje, todėl norime nudžiuginti sirgalius pergale", – kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

"Per rungtynes su Sasario komanda "Nižnij Novgorod" ekipa buvo atsilikusi 19 taškų, bet galiausiai laimėjo. Tai liudija, kad mūsų šiandieniai varžovai – grėsmingi. Jų stichija – greitas žaidimas, kontratakos", – atkreipė dėmesį gynėjas Artūras Milaknis.

"Nižnij Novgorod" – labai daug bėganti komanda, – tvirtino "Žalgirio" treneris skautas Evaldas Beržininkaitis. – Krepšininkai nemėgsta pozicinių atakų, o konkrečių derinių reikėjo labai gerai paieškoti. Žaidimas paremtas greitu puolimu ir metimais iš trijų taškų zonos."

Prisiminė spaudimą

Tayloras Rochestie, "Nižnij Novgorod" ekipos legionierius, prisiminė viešnagę Kaune, kai buvo Vitorijos "Laboral Kutxa" žaidėjas.

"Tąkart mes pralaimėjome dideliu skirtumu. Žinau, koks beprotiškas gali būti Kaune sirgalių spaudimas", – sakė amerikietis.

2012-ųjų lapkričio 23-iąją žalgiriečiai sutriuškino Vitorijos komandą 82:45, o dvikovą "Žalgirio" arenoje stebėjo 15 110 žiūrovų.

"Žalgiris" – iš tų komandų, kurios gali įveikti bet kurį varžovą. Tai pamatėme ir praėjusią savaitę Madride – Kauno ekipa buvo netoli pergalės. Pritariu "Real" treneriui Pablo Laso: neįmanoma iš anksto numatyti, kaip priešininkai žais, reikia būti pasirengus viskam", – teigė T.Rochestie.


"Nižnij Novgorod" sudėtis

Jevgenijus Baburinas (Rusija, ūgis 190 cm, gynėjas), Aleksandras Stulenkovas (Rusija, 206 cm, puolėjas), Ivanas Viktorovas (Rusija, 196 cm, gynėjas), Artiomas Parachovskis (Baltarusija, 211 cm, vidurio puolėjas), Vladimiras Ivlevas (Rusija, 207 cm, puolėjas), Semionas Antonovas (Rusija, 202 cm, puolėjas), Dmitrijus Chvostovas (Rusija, 190 cm, gynėjas), Ilja Popovas (Rusija, 207 cm, vidurio puolėjas), Tarence'as Kinsey (JAV, 200 cm, puolėjas), Tayloras Rochestie (JAV, 185 cm, gynėjas), Ivanas Saveljevas (Rusija, 190 cm, gynėjas), Maksimas Krivošejevas (Rusija, 202 cm, puolėjas), Trey Thompkinsas (JAV, 208 cm, puolėjas), Willas Danielsas (JAV, 203 cm, puolėjas), Dmitrijus Golovinas (Rusija, 192 cm, gynėjas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių