Quantcast

Teniso aikštynuose – medikų pergalės

Teniso aistros įtraukia ne tik profesionalius žaidėjus, bet ir šiai sporto šakai neabejingus mėgėjus. Tvirtai raketę rankose laikantys medikai lieka ištikimi savo tradicijoms ir jau vienuoliktą kartą surengė Kauno krašto Chirurgų draugijos prezidento taurės varžybas.

Prireikė pratęsimo

„Žalgirio“ sporto komplekse vykusiame turnyre jėgas išbandė 24 dalyviai – penkiolika vyrų ir devynios moterys. Vyrų vienetų varžybų dalyviai šiemet pirmą kartą buvo suskirstyti į dvi amžiaus grupes (iki 55 metų ir vyresnių).

Anot varžybų vyriausiojo teisėjo Tomo Bardausko, šįsyk turnyre buvo ypač daug įsimintinų ir gana aukšto meistriškumo akistatų. Tarp tokių pašnekovas paminėjo vienetų vyresnės grupės mačą tarp taurės steigėjo Jono Andriuškevičiaus ir slaugos gydytojo Henriko Levino, kurį pastarasis laimėjo tik po pratęsimo (6:3, 3:6, pratęsimas – 16:14).

Šios grupės lyderiu tapo vaikų endokrinologas Robertas Kemežys. Jaunesnių vienetų grupėje galingus kirčius ir didelį tempą demonstravo profesoriai Žilvinas Dambrauskas ir Justinas Stučinskas. Pastarasis laimėjo mačą dėl vadinamosios paguodos taurės.

Auga palaipsniui

Vyrų asmeninėse varžybose pirmą kartą triumfavo nuolatinis jų dalyvis estetinės chirurgijos gydytojas Martynas Norkus. Finale jis įveikė praeitų metų čempioną Dainių Karpavičių. Ortopedas traumatologas Stanislovas Mašalas taip pat gerino savo rezultatą, šiemet įveikęs Vytauto Didžiojo universiteto profesorių Saulių Šatkauską ir iškovojęs trečią vietą.

Moterų vienetų rungtyje nugalėtoja tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikų (KK) Kardiologijos klinikos ITS skyriaus vadovė Giedrė Bakšytė, pranokusi visas dalyves. Antra vieta atiteko odontologei Aušrai Kepenei, o trečiąją iškovojo LSMU KK Kardiologijos klinikos vadovė Olivija Dobilienė.

Vyrų ir moterų dvejetų varžybose medikams padėjo ir kviestiniai svečiai. LSMU Respublikinės Kauno ligoninės Dieninės chirurgijos skyriaus vedėjas J. Andriuškevičius suvienijo jėgas su bendrovės „Eko šiluma” vadovu Rolandu Grikšu, kardioreanimatologas Valdas Dobilas pasitelkė bendrovės Kauno „Stiklas“ vadovą Arvydą Čėsną. Vyrų dvejetų varžybose, norint išaiškinti nugalėtojus, teko papildomai skaičiuoti taškus, kadangi trys poros jų surinko po lygiai. Nugalėtojais tapo chirurgas, vienas taurės organizatorių Mindaugas Kiudelis poroje su R. Kemežiu.

Sveikino su jubiliejumi

Moterų dvejetuose triumfavo kardiologės G. Bakšytė ir O. Dobilienė. Nenuvylė turnyro naujokai ir senbuviai: odontologė Kristina Karpavičienė, kardiologė Regina Auškalnienė, LSMU kardioreanimatologas Audrius Mikalauskas.

„Svarbiausia, kad turnyre netrūko atsipalaidavimo ir geros nuotaikos. Pasveikinome ir kolegą kardiologą Valdą Dobilą su 65 metų jubiliejumi. Žodžiu, spėjome ir pasportuoti, ir pabendrauti“, – pasakojo taurės steigėjas J. Andriuškevičius.

Varžybų organizatoriai atskirai padėkojo rėmėjams: LSMU Sporto centrui (vadovas Deivydas Velička), „Žalgirio“ sporto kompleksui (vadovė Nijolė Matukonienė) ir Kauno krašto chirurgų draugijai (vadovas Antanas Mickevičius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių