Quantcast

Sporto pasaulio atstovams – profesoriaus iš JAV paskaita

  • Teksto dydis:

Vilniaus Mykolo Romerio universitete (MRU) įvyko Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) surengta mokslinė-praktinė konferencija „Sporto industrija – profesionalumo ir interesų dermė“, kurioje dalyvavo kviestinis svečias iš JAV, Trojos universiteto (Alabamos valstija) profesorius Packianathanas Chelladurai.

Konferencijoje dalyvavo 33 žmonės iš įvairių sporto šakų federacijų, akademinės bendruomenės, Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, taip pat premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas Vytautas Janušaitis.

P. Chelladurai skaitė pranešimą „Sporto valdymo iššūkiai: globali ir organizacinė perspektyva“, kuriame kalbėjo apie sporto industriją, jos apibrėžimą ir unikalumą. Svečias išskyrė lyderystės, kaip vieno iš gerojo valdymo principų, svarbą.

Be to, konferencijoje Vilma Čingienė kalbėjo apie tai, kokios šiuo metu yra Lietuvos sporto organizacijos ir kokios jos turėtų būti, o LSFS generalinė sekretorė Agnė Vanagienė pristatė gerojo valdymo koncepcijos ir principų prigimtį, jų raišką sporto organizacijose visame pasaulyje.

„Lietuvos sporto organizacijoms dar tikrai yra kur tobulėti, privalome perimti gerą patirtį ir tobulinti savo veiklą“, - tvirtino A. Vanagienė.

Po konferencijos vykusioje visų pagrindinių Lietuvos sporto organizacijų atstovų diskusijoje sutartinai pritarta nuomonei, kad gerojo valdymo principai yra būtini ir palaipsniui turi būti įgyvendinami visose mūsų šalies sporto organizacijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių