Quantcast

Olimpinių kelialapių dalybas Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai pradės Trakuose

  • Teksto dydis:

Po nepriklausomybės atkūrimo visose vasaros olimpinėse žaidynėse dalyvavusi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinė šių metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse turės vieną gausiausių delegacijų per visą istoriją.

Mūsų šalies baidarininkai ir kanojininkai Paryžiuje jau užsitikrino mažiausiai penkias vietas.

Praėjusių metų pasaulio čempionate kelialapius į olimpines žaidynes iškovojo Lietuvos keturvietė baidarė 500 m distancijoje ir dvivietė baidarė 500 m distancijoje.

Pagal Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (ICF) taisykles, vietos olimpinėse žaidynėse skiriamos ne kelialapį iškovojusiems sportininkams, o valstybei. Todėl baidarininkai ir kanojininkai kovas dėl vietų olimpinėje Lietuvos rinktinėje pradės balandžio 26-28 d. Trakuose vyksiančiose Lietuvos taurės varžybose.

„Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija patvirtino taisykles, pagal kurias bus formuojama Lietuvos rinktinė Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Teisę startuoti olimpinėse žaidynėse užsitikrins ta įgula, kuri iškovojo kelialapį Lietuvai praėjusių metų pasaulio čempionate ir taps nugalėtoja šių metų Lietuvos taurės varžybose Trakuose. Jeigu Trakuose laimės kita įgula, negu iškovojusi olimpinį kelialapį, kas vyks į olimpines žaidynes lems tai, kuri įgula bus stipresnė pirmame pasaulio taurės varžybų etape“, – olimpinę atrankos sistemą aiškino Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Praėjusių metų pasaulio čempionate olimpinius kelialapius Lietuvai iškovojo keturvietę baidarę irklavę Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja bei dvivietės baidarės įgula M. Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Šios įgulos laikomos favoritėmis laimėti ir Lietuvos taurės varžybose bei užsitikrinti vietą Paryžiuje.

Baidarių ir kanojų irkluotojams dar lieka paskutinis šansas iškovoti daugiau bilietų į Paryžių. Gegužės 8-9 d. Vengrijoje vyksiančiose papildomose atrankos varžybose startuos Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas dviviečių kanojų 500 m rungtyje. Vykti į olimpinę atranką galimybę turės ir dar viena ar dvi Lietuvos įgulos, priklausomai nuo jų parodytų rezultatų Lietuvos taurės varžybose.

Pasiruošimo olimpiniam sezonui laikotarpiu Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinė turėjo labai intensyvų tvarkaraštį ir nuo praėjusių metų lapkričio rengė treniruočių stovyklas Pietų Afrikos Respublikoje, Turkijoje, Italijoje ir Portugalijoje, o šiuo metu lieja prakaitą Kroatijoje.

„Treniruotis į Lietuvą grįšime prieš pat Lietuvos taurės varžybas, kai orai jau leis rengti pilnavertes treniruotes Trakuose. Treniruočių stovyklose šiltuose kraštuose dirbame pagal jau patikrintą metodiką, kad sportinės formos piką baidarininkai įgautų pačioms svarbiausioms varžyboms – olimpinėms žaidynėms. Iki Paryžiaus olimpinių žaidynių dar turėsime galimybę pasitikrinti savo jėgas ir tarptautinėse varžybose – pasaulio taurės varžybose bei Europos čempionate. Šiek tiek kitoks treniruočių procesas yra numatytas kanojininkams, kurių dar laukia olimpinės atrankos varžybos gegužės mėnesį“, – sakė LBKIF generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Daugiausia Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų yra dalyvavę 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur varžėsi šeši mūsų šalies atstovai. Rio de Žaneire lietuviams pavyko iškovoti ir vienintelį medalį per visą nepriklausomybės istoriją. Dviviečių baidarių 200 m distancijoje bronzą laimėjo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Praėjusioje 2020 m. Tokijo olimpiadoje dalyvavo vienintelis Lietuvos atstovas – M. Maldonis, startavęs vienviečių baidarių 200 m nuotolyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių