Quantcast

„Nemuno žiede“ – nemokamas renginys motociklininkams

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį rengiama nemokama kasmetinė „Moto diena“ – Lietuvos vienintelėje profesionalioje lenktynių trasoje „Nemuno žiede“ visi norintieji motociklininkai galės pasitikrinti motociklo valdymo įgūdžius. Renginį organizuojantys sporto klubas „Coffee Racers“, Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Lietuvos automobilių kelių direkcija labiausiai kviečia naujus motociklų vairuotojus, tačiau nei patirtis, nei motociklo tipas dalyvių neriboja.

„Tai bus ne tik pasitikrinimas, ko išmokom per sezoną, tai pasitarnaus ir kaip gera treniruotė važinėjimui gatvėje, kai rudenį suintensyvėja eismas, darosi tamsiau ir slidėja kelias. Nes motociklininkai, būna, važinėja iki pat sniego – o per pastaruosius metus važiuojančių buvo ir gruodį, ir net sausį“, – sako „Coffee Racers“ prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas.

Jo teigimu, šiuo renginiu siekiama sukurti saugią aplinką, kur galima būtų drąsiai važiuoti ir įvertinti savo vairavimą – ar motociklininkas moka „guldyti“ motociklą posūkiuose, kaip elgiasi esant didesniam greičiui, ar moka teisingai stabdyti, gazuoti, sėdėti ant motociklo.

„Pagrindinės klaidos, kurias daro naujokai – pernelyg didelis įsitempimas, laikymasis visa jėga už vairo, žvilgsnio nukreipimas ne į kelią, o į kliūtį, nemokėjimas kontravairuoti, o tai prielaidos motociklo nesuvaldymui esant potencialiai grėsmei kelyje.  Važinėjantis saugioje aplinkoje – lenktynių trasose – neribojant greičio, galima įgusti, kaip teisingai valdyti savo motociklą, suprasti, ką ir kodėl darome išsigandę galimo pavojaus“, – teigia „Coffee Racers“ prezidentas.

Pernai į „Moto dieną“ čioperiu atvykęs Tadas Žičkus sako, kad jis pirmą kartą važiavo tokioje trasoje.

„Nors savo motociklą turiu jau ketvirtus metus, pasijaučiau taip, kad turiu iš naujo prie jo pratintis, mokytis pačių valdymo pagrindų. Be abejonės, tai labai smagus procesas, ypač kai pastebi savo progresą. Trasoje gavau nemažai naudingų patarimų, kurie gatvėje mane išgelbėjo jau bent porą kartų“, – prisipažįsta motociklininkas.

Treniruotė „Nemuno žiede“ Kačerginėje prasidės 14 val. ir truks iki 19 val. Renginio metu šalia trasos budės greitosios pagalbos automobilis, veiksmą trasoje iš bokštelių stebės profesionalūs klubo „Startas“ teisėjai. „Coffee Racers“ nariai prieš važiavimus dalyviams rengs saugumo instruktažus, taip pat visiems norintiesiems duos motociklo valdymo patarimų. Į trasą bus leidžiami tik techniškai tvarkingi motociklai, o vairuotojai turės vilkėti odinę arba tekstilinę motociklininko aprangą, šalmą, batus ir pirštines.

Vienu metu trasa galės važiuoti ne daugiau kaip 20 motociklų, todėl visi norintys dalyvauti renginyje bus suskirstyti į grupes ir kiekvienam bus leidžiama važiuoti po 25 minutes, pirmus ratus įveikiant paskui sporto klubo instruktorius. Kiekvienam norinčiam dalyvauti renginyje galima registruotis ne daugiau kaip dviem važiavimams (dviem valandoms). Registracija vyksta organizatorių interneto tinklalapyje www.crmoto.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių