Quantcast

Lietuvos triatlono taurės etape Veisiejuose – M. Butrimavičiaus ir R. Cimarmanaitės triumfas

Šeštadienį Veisiejuose surengtas priešpaskutinis – ketvirtasis – Lietuvos triatlono taurės (LTT) etapas. Savo jėgas skirtingose distancijose panoro išmėginti beveik 300 triatlono entuziastų, o nugalėtojais tapo žinomi sportininkai.

Olimpinėje distancijoje greičiausias buvo patyręs Marijus Butrimavičius („Trakų triatlono būrelis“). Šio sezono lyderiui tai buvo jau trečiasis laimėtas LTT etapas. Nors oras buvo labai karštas, jis 1,5 km nuplaukė, 40 km numynė dviračiu ir 10 km nubėgo per 1 val. 59 min. 49 sek.

„Buvo tikrai labai karšta. Man be hidrokostiumo plaukti buvo sunkiau nei su juo. Dėl to plaukimas nenudžiugino. Dviračių trasą žinojau, šiek tiek bijojau susikirtimų ant posūkių. Visgi įpusėjęs dviračių trasą, mačiau, kad tempas neblogas. Kai kurie varžovai nustebino, pavyzdžiui Mantas Jablonskis, kuris pasirodė tikrai gerai. Aš atidaviau visas jėgas dviratyje, tai bėgti buvo sunkoka. Gerai, kad buvo daug nesaulėtų vietų, tai nebuvo pats didžiausias karštis ir viskas super, bėgimo laikas mano tikrai geras“, - džiaugėsi M. Butrimavičius.

Minėtas M. Jablonskis („Green Team“) išsaugojo antrąją poziciją – 2 val. 3 min. 29 sek. Trečias liko Lukas Kudapčenka („Rokiečiai“, 2:04.02).

Tarp moterų triumfavo Rūta Cimarmanaitė („TRItonas“). Jos laikas – 2 val. 31 min. 7 sek. Tai pirmasis jos laimėtas šio sezono LTT etapas.

„Veisiejai – laimingas miestelis. Kiekvieną kartą jis toks būna. Emocijos džiaugsmingos. Man Veisiejai asocijuojasi su jaukumu ir čia kiekvieną kartą norisi sugrįžti. Kuo mažesnis miestelis, tuo smagesnis palaikymas, - šypsojosi R. Cimarmanaitė. – Karštis netrukdė, nes plaukiant jis nesijautė, važiuojant dviračiu gelbėjo vėjelis, o dėl bėgimo, tai kuo ilgiau bėgsi, tuo bus karščiau, todėl reikėjo greitai bėgti.“

Antra finišavo Sigita Šidlauskienė („TRItonas“, 2:32.57), trečia – Eglė Ragaišytė („HighPeaks Lietuva“, 2:34.07).

Olimpinės distancijos estafetėj nugalėjo „Tikkurila“ (Renatas Belevičius, Povilas Kvajauskas, Domas Skeiverys).

Per pus trumpesnėje sprinto distancijoje greičiausias buvo Povilas Strazdas (BTT) – 1 val. 36 sek. Antrąją vietą užėmė Erikas Aukštikalnis („HighPeaks Lietuva“, 1:05.49), trečiąją – Jonas Beleška (Kauno maratono klubas, 1:04.06).

Moterų prizininkių pakylą užėmė Unė Narkūnaitė (BTT, 1:09.46), Žydrūnė Galvanauskaitė („TRItonas“, 1:15.42) ir Lina Vasiljevienė (Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademija, 1:16.12).

„Tri-Fun“ distancijoje nugalėtojais tapo Justinas Urba bei Aušrinė Girčytė, o vaikų triatlone – Dominykas Kazlauskas bei Elija Griciūtė.

Bene daugiausiai emocijų buvo galimai išvysti pas pačius jauniausius sportininkus. Jie sudalyvavo nuotaikingoje „Splash & Run” rungtyje.

Bendroje LTT olimpinės distancijos įskaitoje M. Butrimavičius su 3910 taškais tvirtai laiko lyderio poziciją. Antras yra Donatas Stulgys (3664 tšk.), trečias – Tadas Lukauskis (3409 tšk.).

Tarp moterų pirmauja S. Šidlauskienė (2733 tšk.), lenkianti Gabrielę Garbauskaitę (2325 tšk.) ir R. Cimarmanaitę (2158 tšk.).

Sprinto distancijos bendrosios įskaitos lyderiais yra Aivaras Giedraitis (3569 tšk.) bei Orinta Mauraitė (3110 tšk.).

Paskutinis – penktasis – Lietuvos triatlono taurės etapas bus surengtas rugsėjo 2 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių