Quantcast

Lietuvos rinktinės kapitonas I.Darkintis: noriu regbį žaisti Naujojoje Zelandijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio rinktinė savo žiūrovų akivaizdoje kovos prieš šveicarus šį šeštadienį 14:00 val. Tai bus paskutiniosios šio ciklo rungtynės Europos Nacijų taurės 2A divizione. Palaikomi tūkstančių žiūrovų tribūnose, lietuvaičiai sieks padovanoti jiems pergalę ir garsiai trinktelėti diviziono durimis.

Treniruojama jaunojo Lino Naujalio, rinktinė treniruotėse pluša negailėdama savęs.  Naujasis komandos kapitonas Ignas Darkintis, visai neseniai buvęs vienu jauniausių žaidėjų, šiandieninėje rinktinėje jaučiasi tarsi veteranas. „Anksčiau aš buvau bene jauniausias, tačiau po praėjusios savaitės rungtynių su Kroatija apsidairiau ir pamačiau daugybę jaunų veidų. Supratau, kad jau esu vienas iš vyriausių“, - pasakoja I.Darkintis.

25 metų žaidėjas yra vienas labiausiai patyrusių ir vienas tituluočiausių šiandieninėje rinktinėje. Jis yra iškovojęs Lietuvos, Švedijos čempionatų nugalėtojų titulus, laimėjo Ispanijos taurę, o šiuo metu žaidžia ketvirtojoje pagal pajėgumą Anglijos lygoje, „Coventry RFC“ klube. Jo svajonės siekia net Naująją Zelandiją, kur norėtų nukeliauti ir žaisti vienoje iš vietos ekipų.

„Planuose yra kelionė i Naująją Zelandiją, ten sezonas prasideda tada, kai Europoje baigiasi. Turiu keletą draugų iš ten, vienas jų žaidžia vietos septynetų rinktinėje ir kviečia pažaisti už jo klubą. Būtų nuostabu pažaisti šalyje, su tokiomis giliomis regbio tradicijomis ir geriausiu regbiu pasaulyje“, - planuoja Lietuvos regbio rinktinės kapitonas.

Visgi artimiausi I.Darkinčio planai yra Lietuvoje, kur šeštadienį laukia sunkios rungtynės su Šveicarijos ekipa: „Sieksime tik pergalės. Rungtynėse Kroatijoje neišnaudojome daug savo galimybių. Per šios savaitės treniruotės sieksime ištaisyti savo klaidas ir tinkamai pasirengti akistatai su Šveicarijos rinktine“.


Šiame straipsnyje: Ignas Darkintisregbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

chm

chm portretas
...tai kas trukdo???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių