Quantcast

Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinė - trečiame Kontinentinės taurės etape

Pirmadienį Belgrade (Serbija) pasibaigusiose Europos tinklinio konfederacijos Kontinentinės taurės D grupės varžybose Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė užėmė antrą vietą ir pateko į trečią varžybų etapą.

Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis bei Motiejus Mėlynis ir Rokas Kondrotas drauge su Azerbaidžano, Bulgarijos ir Albanijos atstovais dalyvavo Kontinentinės taurės antro etapo varžybose. Visos šios rinktinės pirmame etape savo grupėse nepateko tarp dviejų stipriausių komandų, tad joms teko žaisti papildomame etape, kuriame paaiškėjo dar dvi toliau tęsiančios kovas dėl Kontinentinės taurės šalys.

Sekmadienį Lietuvos paplūdimio tinklininkai nesėkmingai pradėjo varžybas Belgrade, 0-2 nusileisdami Azerbaidžano rinktinei, kurios gretose žaidė du naturalizuoti brazilai Meiltonas Moises Santos Merces ir Bernardas Wermelingeris Romano. Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis po 37 minučių kovos 0-2 (12:21, 19:21) pralaimėjo Meiltonui Moisesui Santosui Mercesui ir Artemui Fedorovui. Po to Motiejus Mėlynis ir Rokas Kondrotas net 50 minučių atkakliai priešinosi Leonidui Gritsai ir Bernardui Wermelingeriui Romano, tačiau nusileido varžovams 1-2 (13:21, 25:23, 9:15).

Pirmadienį lietuviai susitiko su kitame pusfinalio susitikime nesėkme patyrusia Albanijos rinktine. Abi Lietuvos poros užtikrintai nugalėjo albanus ir išsaugojo galimybę iškovoti antrą vietą grupėje. A. Rumševičiaus ir L. Každailio duetas per 24 minutes 2-0 (21:8, 21:14) nepasigailėjo Arapio Adri ir Kristo Martiro, o M. Mėlyniui ir R. Kondrotui užteko 27 minučių, kad 2-0 (21:9, 21:18) įrodytų savo pranašumą prieš Bruno Miculį ir Klaudio Qerraxhią.

Pirmadienio pavakare Lietuvos rinktinės laukė lemiama kova su Bulgarijos atstovais dėl antros vietos grupėje ir kelialapio į tolesnį etapą. A. Rumševičius ir L. Každailis be didesnio vargo per 32 minutes 2-0 (21:18, 21:10) nugalėjo Tomą Stankovą ir Silvestarą Ivanovą, tačiau M. Mėlynis ir R. Kondrotas lygioje 48 minutes trukusioje kovoje 1-2 (24:22, 14:21, 13:15) nusileido Delcho Raevui bei Kirilui Hadzhievui, kurie išlygino mačo rezultatą - 1-1. Vieninteliame turnyre Belgrade lemiamame - "auksiniame" - susitikime A. Rumševičius ir L. Každailis lygioje net 43 minutes trukusioje trijų setų kovoje 2-1 (21:19, 18:21, 15:10) įveikė Delcho Raevą ir Kirilą Hadzhievą bei išplėšė kelialapį į trečiąjį varžybų etapą.

Trečiasis Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės etapas vyks 2015 metais. Vietą jame jau anksčiau yra užsitikrinusi Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė, kurią sudaro Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė bei Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė. Birželio mėn. Vilniuje vykusiame pirmame etape lietuvės užtikrintai nugalėjo visas varžoves ir užėmusios pogrupyje pirmą vietą, pateko iškart į trečią Kontinentinės taurės etapą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių