Quantcast

Lietuviškųjų imtynių – ristynių turnyre triumfavo gruzinas

  • Teksto dydis:

Penktadienį tarptautinio tradicinio imtynių simpoziumo Vilniuje metu "Forum Palace" rūmuose, vyko tautinių imtynių didžiojo prizo varžybos, kurių skambiausiu akcentu tapo lietuviškųjų imtynių - ristynių turnyras. Ristynes, kurios pasižymi aiškiomis taisyklėmis ir didele dinamika, laimėjo gruzinas Georgis Kavtaradzė.

"Dalyvių nerinkome, o tik pakvietėme, bet jų sulaukėme net iš dvidešimties šalių. Esame bendraminčiai, o daug bendraminčių turime visame pasaulyje, - kalbėjo Gintautas Vileita, pasaulio tautinių imtynių komiteto prezidentas. - Esu patenkintas, jog varžybų metu mes ir žiūrovai galėjome sužinoti kiek daugiau apie ristynes. Tai yra didžiulis įvykis ir mūsų istorinis paveldas".

Geriausiai tarp Lietuvos atstovų ristynių varžybose pasirodė Audrius Danys, pralaimėjęs pusfinalyje ir pasidalinęs trečiąją vietą kartu su Ignatu Davidčiku iš Baltarusijos. Vicečempionu tapo estas Jaanas Angerjarvas.

Be lietuviškųjų imtynių-ristynių žiūrovai išvydo vyrų bei moterų sportininkų pasirodymus alyšo imtynių varžybose. Alyšo imtynių turnyrą, kuriuose imtynininkai rungiasi susiėmę už diržų laimėjo ukrainiečiai Hana Telkova ir Andrijus Nikitčenka.

Moterų varžybose H.Telkova finale nugalėjo baltarusę Olgą Kolpakovą, o bronzos medaliai įteikti ukrainietei Viktorijai Sukretnajai bei estei Christinai Ojasoo.

Vyrų grupės turnyrą laimėjęs A.Nikitčenka lemiamoje dvikovoje įveikė tėvynainį Valerijų Komarą, o trečiąją poziciją pasidalijo dar vienas ukrainietis Andrijus Kunukas bei estas Jaanas Angerjarvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių