Quantcast

Kauniečiai ir alytiškiai pravėrė duris į Lietuvos rankinio lygos pusfinalį

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionato ketvirtfinalį sėkmingai pradėjo Kauno „Granito-Kario“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandos.

Tarp kozirių – patirtis

Reguliarų sezoną trečioje vietoje užbaigę „Granito-Kario“ rankininkai savo aikštėje 26:23 nugalėjo Vilniaus „Amber“ ekipą.

Antrą kėlinį vilniečiai buvo įgiję persvarą 17:14, tačiau kauniečiai laimėjo atkarpą 5:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 19:17. „Amber“ pasivijo varžovus – 20:20, bet „Granitas-Karys“ atsilaikė – skirtumą vėl padidino Modestas Štarolis, Matas Jurkevičius, Manvydas Lazauskas.

„Tikėjomės atkaklios kovos, nes šį sezoną „Amber“ dukart įveikėme vos 1–2 įvarčiais ir tik vienąsyk mūsų persvara buvo didesnė. Šįkart rungtynių pabaigą sužaidėme tiksliau ir perėmėme iniciatyvą, – sakė M. Štarolis. – Manau, pergalę lėmė mūsų patirtis, nes lemiamu momentu privertėme varžovus daugiau klysti. Tikiuosi, kad ketvirtfinalyje užteks dviejų rungtynių.“

„Kovoti su buvusia savo komanda man – papildomas stimulas, – teigė „Granito-Kario“ gretose iki 2022 m. žaidęs „Amber“ vartininkas Lukas Gurskis. – Deja, patirties trūkumas mums pakišo koją. 40 minučių gerai kovojome, bet vėliau mūsų žaidimas išsiderino ir kauniečiai tuo pasinaudojo. Šį sezoną buvo nemažai taip susiklosčiusių rungtynių. Dabar jau nebeturime kur trauktis – antrai dvikovai reikės atiduoti visas jėgas, nes kitu atveju mums sezonas baigsis.“

Pergalę lėmė mūsų patirtis – lemiamu momentu privertėme varžovus daugiau klysti.

Prieš mačą buvo pagerbti buvę „Granito-Kario“ nariai – anapilin iškeliavęs Valius Babarskas (1958–2023) ir Lietuvos vyrų rankinio rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Dzūkai klydo rečiau

„Varsa-Stronglasas“ namuose 33:25 privertė kapituliuoti „Vilniaus“ ekipą. Alytiškiai per rungtynes suklydo penkis kartus, vilniečiai – vienuolika.

Antrąkart „Granitas-Karys“ ir „Amber“ bei „Varsa-Stronglasas“ ir „Vilnius“ susitiks balandžio 17 d. Jeigu prireiks, trečiąkart šie klubai varžysis 20 d. Kaune ir Alytuje.

Pusfinalyje vietas anksčiau užsitikrino reguliaraus sezono lyderiai – 1 ir 2 vietas užėmę Vilniaus „Šviesos“ ir Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.

Žais Estijoje

Klaipėdiečiai šį savaitgalį dalyvaus Baltijos lygos finalo ketverto turnyre Pelvoje (Estija).

Pusfinalio rungtynes uostamiesčio vyrai žais šiandien su reguliaraus sezono nugalėtoja ir 2023 m. Baltijos lygos čempione Pelvos „Serviti“ komanda, dėl kito bilieto į finalą kovos estų „Viljandi“ ir Duobelės „Tenax“ (Latvija).

Per žingsnį nuo finalo turnyro buvęs „Granitas-Karys“ ketvirtfinalyje nusileido būtent Duobelės klubui (25:25 ir 22:31).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių