Quantcast

Žiniasklaida: jaunas Lietuvos tenisininkas žaidė poroje su rusu – federacija tai vadina klaida

  • Teksto dydis:

Lietuvai praėjusią savaitę išreiškus susirūpinimą dėl rekomendacijų leisti atletams iš Rusijos, Baltarusijos kitąmet vykstančiose olimpinėse žaidynėse varžytis po neutralia vėliava, šalies tenisininkas Vilius Gaubas turnyre Ispanijoje porininku pasirinko rusą.

Kaip antradienį pranešė LRT portalas, praėjusią savaitę vykusiame dvejetų turnyre 18-metis V. Gaubas porininku pasirinko 24-erių rusą Andrėjų Čepelevą.

Teniso sąjungos vadovas Ramūnas Grušas portalui tvirtino apie V. Gaubo poelgį sužinojęs po mačo bei pripažino situaciją vertinantis nepalankiai. Kartu jis pažymėjo, kad tenisininkas greičiausiai nepagalvojo apie būsimas pasekmes, „atsiprašo ir gailisi“, o federacija būtų linkusi „atleisti tą klaidą“,

Savo ruožtu Nacionalinės sporto agentūros vadovas Mindaugas Špokas portalui sakė, kad tokių atvejų neturėtų būti.

Nors V. Gaubo ir rusų tenisininko pora iškrito pirmajame etape, pergalės atveju sportininkams būtų reikėję varžytis prieš ukrainiečių duetą.

Lietuva ne kartą kritikavo kai kurias tarptautines sporto federacijas, tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) dėl išlygų leidžiant varžytis ir Rusijos bei Baltarusijos atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slava Ukraine

Slava Ukraine portretas
Kremlinai susirinko ir vapa, senas frazes, kad nemaišyt sporto su politika :D Nope, maišysim ir priminsim, kad ruskiai pradėjo karą ir už tai privalo jausti pasėkmes visur, sporte, mene, visur! Izoliacija ir banas yra puikiausias būdas.

jk

jk portretas
manau metų diskvalifikacijapadetų jam suprasti kad maskolija yra blogis,o rusai yra žudikai Ukrajinoje

Oho

Oho portretas
Kaip sporto valdžia me ža į kelnes. Sportas turi suartinti įvairias tautas taikos labui. Be reikalo vaikinas atsiprašinėja.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių