Quantcast

Gripo pričiuptos Kauno rankininkės pasidabino Baltijos lygos bronza

„Pasirodėme pagal galimybes. Dėl pirmų vietų kovoti buvo sudėtinga, bet laimėti medalį turėjome“, - pripažino Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipos treneris Antanas Skarbalius.

Minske vykusiame Baltijos lygos moterų rankinio čempionato finalo etape kaunietės pelnė bronzos medalius. Žalgirietėms teko atlaikyti net trijų Baltarusijos klubų konkurenciją. Į finalo etapą kelią prasiskynė Minsko „BNTU-BelAZ“, Gomelio HC „Gomel“ ir Gardino „Gorodničanka“.

Pirmąją turnyro dieną Lietuvos čempionės 29:34 nusileido „Gomel“ komandai, „BNTU-BelAZ“ - 34:17 privertė kapituliuoti „Gorodničanką“.

Patekusios į mažąjį finalą Kauno rankininkės po atkaklios kovos 35:33 palaužė „Gorodničanką“ ir trečią sezoną iš eilės užkopė ant prizininkų pakylos. Pernai jos buvo antros, užpernai  - taip pat trečios.

„Gomelio komandoje yra 5 profesionalios žaidėjos iš Ukrainos. Minsko komandoje - tiek pat legionierių iš Rusijos. Tad šie klubai realiai stipresni nei mūsų. Tačiau Gomelio ekipai nusileidome po atkaklios kovos, o Gardino komandą pranokome, beje, ne pirmą kartą. Dėl bronzos taip pat teko pakovoti, nes varžovės mums nuolat lipo ant kulnų. Smagu, kad atsilaikėme“, - pasakojo A.Skarbalius.

Baltijos lygos čempione tapo Minsko „BNTU-BelAZ“ komanda, finale 24:20 pranokusi Gomelio rankininkes.

Tuo pat metu Minske vyko ir  jaunučių mergaičių turnyras, kur šeimininkių „BNTU-BelAZ“, HC „Gomel“, Gardino „Gorodničanka“ varžovėmis buvo Kauno raj. sporto mokyklos  HC „Garliava“ komanda. Garliavietės buvo  pranašesnės už savo priešininkes ir užtikrintai laimėjo šį turnyrą. Po jų liko „Gorodničanka“, BNTU-BelAZ“ ir HC „Gomel“ ekipos.

Šio sezono Baltijos moterų čempionate, trukusiame 8 mėnesius, jėgas išbandė 5 ekipos. Be 4 finalo etapo dalyvių rungtyniavo ir Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“. Planuojama, jog kitą sezoną pirmenybės plėsis. Prie senbuvių ketina prisidėti ir Vilniaus „Šviesos-Eglės“ klubas. Su šia komanda jau trečiadienį žalgirietės pradės Lietuvos čempionato pusfinalio seriją. Pirmasis mačas vyks Kauno sporto halėje 18 val.

Šeimininkės, užtikrintai laimėjusios reguliarųjį čempionatą, laikomos neabejotinomis poros favoritėmis.

„Privalome laimėti ir namuose, ir šeštadienį Vilniuje. Kad nereiktų laukti trečiųjų rungtynių, o galėtume ramiai ruoštis finalui“, - sakė A.Skarbalius.

Žalgirietės Lietuvos čempionate per daugiau nei 20 mačų pralaimėjo tik sykį – kolegėms iš Kauno rajono. Vilnietėms nesėkmingai baigėsi daugiau nei pusė varžybų.

Trenerio žodžiais, jam nerimo kelia ne auklėtinių meistriškumas, o sveikata.

„Buvo pagavęs gripas. Nemažai merginų žaidė sirguliuodamos. Ir mane liga pričiupo. Bet pamažu sveikstame, tad viskas turi būti gerai“, - teigė A.Skarbalius.

Kitoje poroje jėgas išmėgins Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“ ir Vilniaus „Eastcon Tauras-Vilniaus kolegija“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių