Quantcast

Golfo populiarumas Lietuvoje auga – į sezono atidarymo turnyrą netelpa visi norintys

  • Teksto dydis:

Golfo entuziastai pagaliau sulaukė palankių orų. Šeštadienį (10 val.) Europos Centro golfo klube vyks naujo sezono atidarymo turnyras - "Majonezo "Vilnius" golfo taurės" varžybos. Klubo vadovas Mindaugas Glinskis pastebi, kad žaidėjai į turnyrą šiemet registravosi ypač aktyviai.

"Turnyras turėjo vykti prieš tris savaites, tačiau į Lietuvą sugrįžusi žiema pakoregavo varžybų tvarkaraštį. Nors turnyras buvo nukeltas, žaidėjai treniravosi nepaisydami prastų oro sąlygų. Žmonės yra pasiilgę golfo. Turiu prisipažinti, kad esame maloniai nustebinti, nes pirmojo turnyro dalyvių skaičius šiemet viršijo mūsų lūkesčius", - sako M. Glinskis.

Turnyre dalyvaus 80 žaidėjų, dar beveik dvi dešimtys norinčiųjų laukia eilėje, jei kažkas nuspręstų nebedalyvauti. Organizatoriai pastebi, kad vis aktyviau turnyruose dalyvauja ne tik žaidimo patirtį jau sukaupę žaidėjai, bet ir neseniai golfą atradę naujokai.

"Jaučiame vis labiau augantį susidomėjimą golfo žaidimu. Noriu paraginti, kad norintys dalyvauti turnyruose nedelstų ir registruotųsi iš anksto, nes kas greitesnis, tas pirmesnis. Noriu pabrėžti, kad klubo turnyruose laukiami įvairaus pajėgumo ir amžiaus žaidėjai. Pavyzdžiui, rytoj jauniausiam dalyviui bus aštuoneri", - pasakoja turnyro organizatorius.

Šį sezoną Europos Centro golfo klube vyks daugiau nei 50 įvairių turnyrų. Naujokai kiekvieną antradienį kviečiami dalyvauti specialiai jiems skirtose Pradedančiųjų golfo turnyruose. Trečiadieniai yra skirti moterims, kurios nori susipažinti su golfu ar tobulinti savo žaidimą. Ketvirtadieniais vyks turnyrai, kuriuose gali dalyvaus visų lygių golfo žaidėjai.

"Turnyrai yra labai gera proga tobulėti, kelti meistriškumo lygį. Jų metu labai atsiskleidžia ne tik gebėjimas taikyti išmoktą techniką, bet ir susidoroti su psichologiniais žaidimo aspektais. Žaidžiant golfą yra labai svarbi koncentracija, mokėjimas susikaupti svarbiomis akimirkomis, taip pat gebėjimas valdyti kylantį jaudulį. Ši patirtis, beje, labai praverčia ir gyvenime", - pastebi M.Glinskis.

Pasak jo, turnyrai Europos Centro golfo klube organizuojami taip, kad dalyviams tai būtų ne tik iššūkis, bet ir smagi šventė. Žaidėjai kviečiami į varžybas pasikviesti ir draugus ar šeimos narius.

"Nors turnyruose yra svarbus varžymosi aspektas, tačiau žaidėjams tai yra puiki galimybė susitikti, pabendrauti, aptarti sezono tikslus. Stengiamės sukurti šventes su gyva muzika ir draugiška atmosfera. Golfas yra išskirtinis tuo, kad bendravimas yra neatsiejama šio žaidimo dalis", - sako Europos Centro golfo klubo vadovas.

Pirmasis sezono turnyras "Majonezo "Vilnius" golfo taurė" sulaukė ne tik lietuvių, bet ir svečių iš užsienio dėmesio. Žaidėjai varžysis keturiose skirtingose grupėse, bus išdalinta 15 apdovanojimų ir specialių nominacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių