Quantcast

Ekspertai Lietuvos tinklinio čempionato finale prognozuoja sensaciją

  • Teksto dydis:

Balandžio 25-26 d. "Šiaulių arenoje" vyks 2015 metų Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionato finalai. Čempionų titulus ginantys Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa" tinklininkai susitiks su Marijampolės "Sūduva", o Jonavos "Achemos-KKSC" moterų komanda kovos su Kauno "Heksa".

Pirmą kartą finalų metu vyks ir parodomieji geriausių Lietuvos tinklininkų šou - stipriausio padavimo ir stipriausio smūgio konkursai, taip pat savo meistriškumą tinklinio aikštelėje demonstruos ir komandų treneriai. Ekspertų komisija rinks naudingiausius finalo žaidėjus, kuriems bus įteiktos rėmėjo "Credit24" įsteigtos 1000 eurų vertės premijos, stipriausiai smūgiuojančiam tinklininkui bus įteiktas "Orakulo", o galingiausiai paduodančiam - Lietuvos tinklinio federacijos skirtas 200 eurų čekis.

Stipriausio smūgio konkurso favoritu tinklinio ekspertai ir žaidėjai beveik vienbalsiai įvardina Audrių Aleknavičių (Šiauliai), drauge paminėdami ir Joną Rakicką (Marijampolė) bei Martyną Miliuką (Šiauliai). Dėl smarkiausiai paduodančio tinklininko nuomonės išsiskiria - treneriai dažniausiai mini Tomą Dilį arba Edviną Vaškelį (Šiauliai), o patys žaidėjai išskiria Joną Rakicką, Audrių Aleknavičių, Luką Každailį (Kelmė).

Vasilijus Burakinskis, Lietuvos jaunių vaikinų rinktinės treneris teigia: "Marijampolės komandos branduolys labiau patyręs, o Šiaulių - daugiau sportuojantis. Rezultatas gi priklausys nuo to, kaip naudingai ir stabiliai komandos padavinės, priiminės ir statys užtvarą. Jei Marijampolės žaidėjai tvarkingai sudėlios padavimo kryptį, išdėstys užtvarą, susikoncentruos ties žaidimu, negalvos apie rezultatus ir ramiai priims savo klaidas - laimės".

"Šiaulių ekipos privalumas yra geresni žaidėjų fiziniai duomenys, stiprus padavimas ir atletiškumas. Trūkumas - labai didelis klaidų skaičius dėl technikos stokos ir nesugebėjimas išlaikyti susikaupimo visų rungtynių metu. "Sūduvos" privalumas yra keturi patyrę žaidėjai svarbiausiose pozicijose, kurie yra užgrūdinti kovų ir turėtų lengvai susitvarkyti su savo nervais. Trūkumas - bendrų treniruočių stoka, kas apsunkina jų tarpusavio supratimą ir ne visada efektyvus puolimas. Jeigu šiauliečiai sužais pagal savo galimybes, turės gerus šansus nugalėti abiejose finalo rungtynėse, bet jeigu Marijampolės ekipa privers juos klysti, tai laimėti bus gana sudėtinga", - tokia yra Sauliaus Matikonio, Baltijos moterų lygos vicečempionės Jonavos "Achemos-KKSC" komandos trenerio nuomonė.

Jaroslavas Boganovičius, ką tik naudingiausiu Danijos aukščiausios lygos tinklininku pripažintas "Midelfart VK" klubo puolėjas, varžovų galimybes nugalėti vertina vienodai: "Marijampolės komanda kartais atrodo tikrai gerai, bet tai nenuostabu turint tokį jungiantį kaip Olegas Čebialis ir tokius puolėjus kaip A. Gaidys ir J. Rakickas. Šiaulių atstovai visą sezoną demonstruoja puikų žaidimą, turi daug gerų jaunų tinklininkų, manau, kad klubo vadovybė atliko gerą darbą surenkant tokią komandą. Taigi šansai ir vieniems, ir kitiems laimėti yra lygūs."

Tuo tarpu geriausias 2014 metų Lietuvos tinklininkas Arnas Rumševičius prognozuoja pergalę "Elgai-Master Idea": "Manau, kad turėtų laimėti šiauliečiai, jie labiau susižaidę, o ir savas miestas, savos sienos. Marijampolės komanda turi gerų žaidėjų, bet jie tik pirmi metai kartu, o ir nesitreniruoja tiek, kiek priešininkai".

Karolis Šlimas, Geteborgo "United" (Švedija) centro puolėjas: "Šiaulių tinklininkai yra puikiai trenerių paruošti tiek taktiškai, tiek fiziškai, turi ilgą suolelį, nes bet kuris žaidėjas gali tapti siurprizu ir pridaryti bėdų marijampoliečiams. "Sūduvoje" legionieriai turi visišką laisvę ir tempia ant savo pečių komandą į priekį iki pirmojo Marijampolės aukso medalio. Jungiantysis O. Čebialis puikiai pažįsta Šiaulių ekipą, su kuria pernai laimėjo Lietuvos čempionatą ir manau suteiks saviškiams naudingų žinių apie jų taktiką, be to, jis drauge su A. Gaidžiu propaguoja greitą žaidimą. Finalo rezultatas gali būti 1:1 ir prireiks auksinio seto, taigi reginys turėtų būti puikus".

Raimondas Bendžiūnas, Marijampolės "Sūduvos" strategas apie savo komandos pasiruošimą finalui kalba: "Be, abejo, varžovai įdėjo daugiau darbo, jie daug daugiau treniravosi ir ruošėsi. Tačiau sporte būna visko. Prisiminkite, kai Danijos futbolo rinktinė, tik per atsitiktinumą patekusi į Europos futbolo čempionatą, nužygiavo ten iki pat pabaigos ir tapo Europos čempionais. Gal ir mums taip bus! Žaidėjams motyvacijos pakanka, o ir neslegia tokia atsakomybė kaip šiauliečių - iš jų visi tikisi, kad apgins čempionų titulą, o mūsų niekas nepasmerks, jei ir nelaimėsim."

Analizuodamas komandų atskirų pozicijų žaidėjus, patyręs treneris V. Burakinskis juos vertina apylygiai: "Jungiantys M. Navickas kovos prieš O. Čebialį, pirmas daugiau sportuojantis, antras labiau patyręs, šioje pozicijoje patirtis yra svarbesnė. Libero pozicijoje tarp įgudusio L. Adamovičiaus ir daug besitreniruojančių šiauliečių dėčiau lygybės ženklą, kurį į savo pusę gali atsverti Šiaulių namų aikštelės pranašumas."

Kalbėdamas apie puolėjus, V. Burakinskis teigia: "Centrų pozicijos panašios: A. Aleknavičius prieš J. Rakicką. Diagonalėje "Elga-Master Idea" su M. Miliuku ir M. Kolodavičiumi turi pranašumą, tą teoriškai būtų galima pataisyti su P. Misiukevičiaus pervedimu į šią poziciją, bet tada pas marijampoliečius atsiras problemų priėmime. Tačiau Martynas Lynikas gali į tai atsakyti savo firminiu "top spin" padavimu kaire ranka, planiruojančiu į galinę liniją ir jei jis stabiliai paduos, tai gali būti lemiamas privalumas."

"Priėmėjai: A. Kirsnys prieš A. Gaidį - abiejų priėmimas panašus, gynyba panaši, o padavime, užtvaroje, atakoje A. Gaidys turi pranašumą. Bet jis šiuo metu treniruojasi tik ant smėlio ir neaišku, kaip jausis ant kietos dangos. Šiauliečiai dar turi ir T. Dilį, jis nėra stabilus, bet jei tai jo diena - viską imuša ir paduoda kaip plaktukas. Antri priėmėjai: E. Vaškelis ir P. Misiukevičius priėmime panašūs, pirmas geresnis paduodant šuolyje, antro planeris stipresnis. Atakoje agresyvesnis E. Vaškelis, bet P. Misiukevičius gali sužaisti gudriau. Gynyboje ir užtvaroje pranašumą turi E. Vaškelis", - teigia V. Burakinskis.

Dėl bronzos medalių kovos praėjusių metų Lietuvos vicečempionai Kelmės "Antivis-Etovis" ir Raseinių "Norvelitos" vyrų komandos bei Vilniaus SM "Tauro-VTC" ir Lietuvos sporto universiteto moterų ekipos. Ir vyrų, ir moterų tinklinio čempionato finale žaidžiama iki dviejų pergalių, jeigu rungtynių rezultatas tampa 1:1, žaidžiamas papildomas "auksinis" setas.

Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionato finalų tvarkaraštis:

"Šiaulių arena", J. Jablonskio g.16, Šiauliai
Šeštadienis (04.25)
11.00 Vilniaus SM "Tauras"-VTC - Kauno LSU (mot. III v.)
12.55 Stipriausio padavimo konkursas
13.00 Raseinių "Norvelita" - Kelmės "Antivis-Etovis" (vyr. III v.)
15.00 Kauno "Heksa" - Jonavos "Achema-KKSC" (mot. I v.)
16.55 Stipriausio padavimo konkursas
17.00 Marijampolės "Sūduva" - Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa" (vyr. I v.)
Sekmadienis (04.26)
10.00 Kauno LSU - Vilniaus SM "Tauras"-VTC (mot. III v.)
11.55 Stipriausio smūgio konkursas
12.00 Kelmės "Antivis-Etovis" - Raseinių "Norvelita" (vyr. III v.)
14.00 Jonavos "Achema-KKSC" - Kauno "Heksa" (mot. I v.)
14.20 Trenerių taiklumo konkursas
15.55 Stipriausio smūgio konkursas
16.00 Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa" - Marijampolės "Sūduva" (vyr. I v.)
18.00 Apdovanojimai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių