Quantcast

„Žalgiris“ ir „Klaipėdos granitas“ nervų karą Vilniuje baigė lygiosiomis

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto futbolo draugijos “Žalgiris” komanda “SMScredit.lt A lygos čempionate antradienį namuose žaidė su uostamiesčio “Klaipėdos granitu”.  Dvikova baigėsi lygiosiomis – 1:1 (1:1). Giliai gynyboje žaidusi klaipėdiečių komanda įvykdė savo tikslą – nepralaimėti, o žalgiriečių rūbinėje tvyrojo liūdnos nuotaikos – daugybė neišnaudotų progų, daug įdėto darbo puolime ir prarasti du taškai čempionate.

Žalgiriečiai rungtynes nuo pat pradžių pradėjo varžovų vartų šturmu.

Pirmasis klaipėdiečių vartams pagrasino Artūras Žulpa, smūgiavęs iš toli, bet jo smūgis didesnio vargo vartininkui nesukėlė. Po poros minučių galva, po iškelto kampinio, pirmą kartą smūgiuoti pamėgino ir Linas Pilibaitis.

Netrukus žalgiriečiai keliais perdavimais ištampė baudos aikštelėje susigrūdusius “Klaipėdos granito” gynėjus ir Andrezinho perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam ir vienam prieš vartininką atsidūrusiam Andro Švrljugai, tačiau perdavimas buvo ne visai tikslus.

Gali būti, kad toks A. Švrljugos reidas išgąsdino klaipėdiečius. Kitos atakos metu Tomas Tamošauskas skaudžiai nukirto žalgirietį, tačiau geltonos kortelės išvengė.

Tai žalgiriečių puolimo mašinos nesulėtino ir žaidėjai toliau mezgė atakas.  Sužaidus trisdešimt minučių pirmajame kėlinyje klaipėdiečiai dar nebuvo atlikę ne vieno smūgio į “Žalgirio” vartus, ar tai buvo taktinis sprendimas sušaldyti  “Žalgirio” gynėjus ar ne – nesužinosime, bet trisdešimtąją minutę Ernestas Valiulis smeigia tiesiai “Žalgiriui” į paširdžius. Apėjęs gynėjus, stipriu smūgiu iš eigos nuginkluoja Armantą Vitkauską.

Kaip žaidėjas vėliau pripažino, įvartis buvo gražiausias karjeroje.

Žalgiriečiai pradeda pulti daug aršiau, bet antrąjį kvėpavimą įgavo ir “Klaipėdos granito” futbolininkai ir labai profesionaliai nutraukė ne vieną, atrodo puikiai suregztą “Žalgirio” ataką, o išnaudoję žalgiriečių klaidą gynyboje, surengė dar vieną pavojingą reidą prie “Žalgirio” vartų, tačiau antrasis klaipėdiečių smūgis varžybose – per aukštas.

Aikštėje užvirė nervų karas tarp abiejų komandų. Jį laimėjo žalgiriečiai. Komandos kapitonas Deividas Šemberas išprovokavo pirmojo įvarčio autorių E. Veliulį ir teisėjas buvo priverstas traukti geltoną kortelę.

Po kelių akimirkų vilniečiai išlygino rezultatą. Keturiasdešimt pirmąją minutę kombinacinės atakos smaigalyje atsidūrė Jakubas Vilkas ir pasiuntė kamuolį vos iš kelių metrų atstumo tiesiai į vartus.

Žalgiriečiai nesumažino tempo, bet iki kėlinio pabaigos iki galo taip ir nerealizavo progų. “Klaipėdos granitas” nespėjo su į kovą kilusiais vilniečiais ir toliau žaidė grubiai. Geltoną kortelę gavo T. Tamošauskas.

Nervų karas persikėlė ir į antrąjį kėlinį. Abiejų komandų žaidėjai vėlėsi į konfliktus, nedaug trūko iki rimto susitumdymo. Keturiasdešimt aštuntąją minutę rodomos dar dvi kortelės. Po konflikto išsispiriant kamuolį baudžiamas “Žalgirio” kapitonas Deividas Šemberas ir Klaipėdos komandos žaidėjas Artūras Morozas.

Išskyrus nervingą žaidimą, antrajame kėlinyje žaidimas panašus kaip ir pirmajame – žalgiriečiai žaidžia prie varžovų vartų, bet niekaip nepramuša gynybos iki galo, o klaipėdiečiai bando pasinaudoti retomis progomis kontratakuoti.

Konfliktų nuošaly visą laiką buvęs L. Pilibaitis porą kartų atsidūrė pavojingų atakų smaigalyje, bet taip ir neišnaudojo progų.

Antrajame kėlinyje A. Žulpa vietą arčiau vartų užleido D. Šemberui ir pasitraukė į gynybą, kur jam galėjo baigtis gana liūdnai. Mikrodvikovoje ore žaidėjas krito iš aukštai ir labai lėtai kėlėsi nuo žemės, bet panašu, kad jam pavyko išvengti traumos.

Rungtynės ir toliau vyko prie vienų vartų, tačiau klaipėdiečiai sugebėjo atsakyti pavienėmis, bet labai pavojingomis atakomis.

Sužaidus aštuoniasdešimt minučių klaipėdiečiai pradėjo tempti laiką, neskubėjo atakose, po švilpuko kelis kartus numušė kamuolį. Tai supykdo žalgiriečius ir jų atakos kuriam laikui tampa gyvybingesnės.

Aštuoniasdešimt penktąją minutę iš kėdžių žiūrovus pakėlė L. Pilibaitis, bet itin daug rungtynėse dirbusiam žaidėjui vėl nepasisekė. Žiūrovai jautė, kad saugas visas rungtynes balansavo ties įvarčio įmušimo riba ir vos jam palietus kamuolį, tribūnose kildavo emocijos.

Saugas jau per teisėjo pridėtą laiką turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet jo siųstas kamuolys rikošetuoja tarp vartininko ir virpsto. Dar vieną itin gerą progą turėjo ir Serge’as Nyuiadzis, tačiau ir jam pritrūko erdvės.

"Žalgiris" 1 - 1 "Klaipėdos granitas"

30' [0 - 1] E. Veliulis

41' [1 - 1] J. Wilkas

Geltonos kortelės: E. Valiulis (41 min.) T. Tomašauskas (44 min.) J. Morozas (48 min.); D. Šemberas (48 min.), L. Pilibaitis (67 min.), R. Radavičius (90+4 min.).

VMFD "Žalgiris": Armantas Vitkauskas, Deividas Šemberas, Georgas Freidgeimas, Ramūnas Radavičius, Artūras Žulpa, Jakubas Wilkas, Andro Švrljuga, Kristis Andreo (Eivinas Zagurskas 71 min.) , Serge’as Nyuiadzis, Linas Pilibaitis, Andrezinho (Andrius Velička 65 min.).

“Klaipėdos granitas": Paulius Pocius, Oleksandras Tarasenko, Olegas Dmytrenko, Ernestas Veliulis, Tomas Tamošauskas, George’as Alaverdašvilis (Robertas Vulpe 93 min.) , Dmitrijus Šiškinas, Tamazis Chargeišvilis, Artūras Kurbangalijevas (Michailas Zizelevas 46 min.), Zigmantas Jesipovas, Jevgenijus Morozas (Rokas Urbelis) .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių