Quantcast

„Žalgirio“ futbolininkai Šiauliuose iškovojo tik tašką

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Šiaulių „Šiauliai“ priėmė čempiono titulą ginančius Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkus. Kovingose rungtynėse užfiksuotos nulinės lygiosios. „Šiauliai“ nutraukė trijų pralaimėjimų seriją ir į savo sąskaitą įsirašė dar vieną tašką. Nors švieslentėje degė nuliai, progų pasižymėti komandos turėjo ne vieną. Rungtynių teisėjas užfiksavo net 4 nuošales, po kurių buvo pelnyti įvarčiai. Po šių lygiųjų „Šiauliai“ su aštuoniais taškais lieka priešpaskutinėje turnyrinės lentelės vietoje. „Žalgiris“ su 22 – pirmas.

Vos prasidėjus rungtynėms, jau trečiąją minutę pavojingai iš baudos aikštelės smūgiavo N. Tokič. „Žalgirį“ nuo greito įvarčio išgelbėjo vartininko A. Vitkausko individualus meistriškumas.

Sužaidus 10 minučių nei viena komanda dar nebuvo užvaldžiusi žaidimo kontrolės. Kamuolys daugiausiai laiko praleido aikštės centre. Komandos realaus pavojaus vartams sukurti nesugebėjo.

15 minutę į žaidimą pasijungė ir „Šiaulių“ ekipos vartininkas I. Plūkas, kuris sugebėjo atremti itin pavojingą ir stiprų J. Wilko smūgį iš maždaug 10 metrų.

Įpusėjus pirmam kėliniui komandos vis dar aiškinosi kam priklauso aikštės vidurys ir savo sąskaitoje turėjo vos po vieną pavojingą epizodą.

Kėliniui artėjant į pabaigą, po truputį ėmė ryškėti „Žalgirio“ pranašumas. Nors realaus pavojaus vartams vilniečiams sukurti ir nepavyko, visgi daugiau laiko su kamuoliu praleido būtent jie.

Antrasis kėlinys prasidėjo nežymia „Žalgirio“ persvara. 51 min. Po aukšto perdavimo iš krašto pavojingai virš vartų smūgiavo K. Andreou. Neilgai trukus į tai individualiu reidu atsakė M. Vorobjovas, kurio pavojingą smūgį į kampinį nukreipė „Žalgirio“ gynėjai.

60 minutę po pakelto baudos smūgio krito pirmasis įvartis. Smūgiu galva pasižymėjo A.Švirljuga. Laimei šoninis teisėjas nedvejodamas užfiksavo nuošalę ir įvartis įskaitytas nebuvo.

Sužaidus daugiau nei valandą rungtynės įgavo pagreitį ir komandos pradėjo rungtyniauti kur kas aštriau. 65 min. puikią progą pasižymėti turėjo S. Nyuiadzi. Vilniečių apmaudui, kamuolys praskriejo visiškai virš vartų. Neilgai trukus tas pats S. Nyuiadzi turėjo ir antrą šansą, kuomet po E. Gaurilovo klaidos aikštės centre perėmė kamuolį ir liko vienas prieš vieną su paskutiniu gynėju. Šį kartą smūgis skriejo gerokai virš vartų.

73 min. viskas galėjo pasisukti „Šiaulių“ klubo naudai. Futbolininkų terminologija „Žalgiris“ „atsikirto“ ir N. Tokičui kamuolys atšoko tiesiai po kojomis. „Šiaulių“ puolėjas likęs vienas prieš vartininką smūgiavo virš vartų ir rezultatas liko nepakitęs. Sekančią ataką „Žalgiris“ atsakė įvarčiu. Laimei teisėjui užfiksavus nuošalę A. Švirljugos įvartis įskaitytas nebuvo.

Likus žaisti 5 minutes E. Jasiatis pakėlė tribūnas nuo kėdžių, kuomet individualiu reidu įveikė visą „Žalgirio“. Nuo didesnių nemalonumų „Žalgirį“ išgelbėjo tik A. Vitkauskas, nukreipęs saugo smūgiuotą kamuolį į kampinį.

Likus porai minučių „Žalgiris“ pelnė ir trečiąjį bei ketvirtąjį įvartį iš nuošalės. Šį kartą „pasižymėjo“ J. Wilkas bei S. Nyuiadzi.

Iki rungtynių galo nei vienai komandai nebepavyko pelnyti įvarčio. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių