Quantcast

V. Zelenskis pasveikino Ukrainos rinktinę patekus į „Euro 2024“: svarbi pergalė

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasveikino šalies futbolo rinktinę, kuri antradienį Lenkijoje vykusiame atkrintamųjų varžybų finale įveikė Islandiją ir užsitikrino vietą 2024 metų „Euro 2024“.

„Ačiū, vaikinai! Ačiū, komanda! Už reikšmingas emocijas visai šaliai. Už svarbią pergalę ir patekimą į EURO. Už tai, kad dar kartą įrodėte: kai ukrainiečiai susiduria su sunkumais, bet nepasiduoda ir toliau kovoja, ukrainiečiai neabejotinai laimi“, – socialiniame tinkle „X“ rašė V. Zelenskis.

„Tais laikais, kai priešas bando mus sunaikinti, mes kiekvieną dieną demonstruojame, kad ukrainiečiai yra ir bus. Ukraina yra ir bus! Ačiū už pergalę! Šlovė Ukrainai!“ – sakė jis.

Dėl tebesitęsiančio Rusijos pradėto plataus masto karo rungtynės buvo žaidžiamos Lenkijoje, Vroclave, o po islando Alberto Gudmundssono (Alberto Gudmundsono) įvarčio Viktoras Cygankovas ir Mychaila Mudrykas antrajame kėlinyje pakeitė rungtynių eigą.

Rungtynės baigėsi rezultatu 2:1.

Šią vasarą Ukraina vyks į Vokietijoje vyksiantį Europos čempionatą, kur E grupėje susitiks su Belgijos, Slovakijos ir Rumunijos rinktinėmis.

2022 metų vasarį įsiveržusiai į Ukrainą Rusijai buvo uždrausta dalyvauti UEFA renginiuose.


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisUkrainos futbolo rinktinėkaras UkrainojeEuro 2024

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių