Quantcast

Pokyčių poveikis: sustabdė žemaičius

  • Teksto dydis:

„Žiūrint vien į rezultatą – 3:0, atrodytų, kad pergalė – lengva, tačiau iš tikrųjų ji iškovota sunkiai“, – teigė „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos vairą šią savaitę perėmęs treneris Nerijus Mačiulis.

Palaužė „Džiugą“

Pokyčiai žalgiriečių strategų štabe įvyko balandžio 8-ąją – išsiskyrė Kauno klubo ir buvusio vyriausiojo trenerio Glenno Stahlio keliai, o švedą pakeitęs N. Mačiulis jau 10 d. vadovavo ekipai per „TOPsport A lygos“ čempionato rungtynes.

Dariaus ir Girėno stadione kauniečiai 3:0 nugalėjo Telšių „Džiugą“, kuriam tai buvo pirma nesėkmė šį sezoną.

„Kauno Žalgiriui“ du įvarčius pelnęs Armandas Kučys tapo rezultatyviausiu „TOPsport A lygos“ žaidėju (yra nuginklavęs varžovų vartininkus iš viso keturis kartus).

„Matyt, kolega Nerijus turi stebuklingą lazdelę, kuria mostelėjęs prišaukia pergales. Kad ir kaip būtų, šįkart žalgiriečiai aikštėje buvo kitokie nei visai neseniai“, – apie N. Mačiulio poveikį Kauno komandai svarstė „Džiugą“ treniruojantis Andrius Lipskis.

Veikla: bendradarbiavimo sutartį pasirašė LSU rektorė D. Rėklaitienė ir LFKA A lygos prezidentas G. Staniulis. / lsu.lt nuotr.

Naujos galimybės

Naujausi sporto mokslininkų tyrimai, įvairūs testavimai ir galimybės susipažinti su naujausiomis sporto mokslo technologijomis – tai ir dar daugiau atsiveria šalies futbolo klubams.

Nuo šiol bendradarbiaus Lietuvos sporto universitetas (LSU) ir Lietuvos futbolo klubų asociacija A lyga (LFKA A lyga), o sutartį parašais patvirtino LSU rektorė Diana Rėklaitienė ir LFKA A lygos prezidentas Gintaras Staniulis.

„Džiaugiamės, kad pradėsime bendras veiklas su aukštąja mokykla, kuri yra sukaupusi didelę treniravimo mokslo, sporto vadybos, psichologijos ir kitų sričių patirtį. Siekiame, kad klubai kuo daugiau bendradarbiautų su sporto mokslininkais, gerintų ne tik futbolininkų fizinį ir psichologinį parengtumą, bet ir vadybą. Laukiame LSU studentų, kurie atliktų praktiką, o ateityje susikurtų darbo vietą“, – sakė G. Staniulis.

„Neabejoju, kad Lietuvos futbolas galės perimti gerąją patirtį, o kartu galėsime tobulinti studijų programas, mokslininkų veiklą“, – teigė D. Rėklaitienė.

LSU sporto ir partnerystės prorektorius Vidas Bružas pristatė sportininkų testavimus ir tyrimus, kuriuos atlieka Sporto mokslo ir inovacijų instituto mokslininkai.

Matyt, kolega Nerijus turi stebuklingą lazdelę, kuria mostelėjęs prišaukia pergales.

LSU treniravimo sistemų programoje yra ir futbolo specializantai. Studijų metu jie lygiagrečiai gali mokytis Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) C ir B licencijų trenerių kursuose. UEFA licencija suteikia teisę treneriams dirbti bet kurios Europos šalies futbolo klubų sistemoje.

Laukia LFF taurė

Visi dešimt „TOPsport A lygos“ klubų dalyvaus 2024-ųjų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre.

Dėl trofėjaus varžysis iš viso 52 komandos. Iš jų vienuolika ekipų atstovaus „TOPsport I lygai“, dešimt – LFF II lygos A divizionui, trys – B divizionui ir devynios – LFF III lygai.

Pirmame turnyro etape rungtyniaus 42 vienuolikės (išskyrus „TOPsport A lygos“ klubus). Dvi komandos burtų keliu iškart žengs toliau, likusios 40 bus suskirstytos į 20 porų. Šių porų nugalėtojai ir kitos dvi ekipos prisijungs prie „TOPsport A lygos“ atstovų, tad antrą turnyro etapą pradės 32 kolektyvai.

Pernai LFF taurės turnyre žaidė 48 komandos. Trofėjų iškovojo Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkai, finale 2:1 nugalėję „Šiaulius“.


Rezultatai

„Kauno Žalgiris“–Telšių „Džiugas“ 3:0 (0:0). 590 žiūrovų. Įvarčiai: 63 min. ir 77 min. A. Kučys (1:0 ir 2:0), 87 min. A. Dolžnikovas (11 m baudinys, 3:0).

Kauno rajono „Hegelmann“–Alytaus „Dainava“ 0:1 (0:0). 350 žiūrovų. Įvartis: 87 min. Ch. Nwosu (0:1).

„Šiauliai“–„Panevėžys“ 1:1 (0:1). 600 žiūrovų. Įvarčiai: 8 min. F. Palaciosas (0:1), 85 min. N. Petkevičius (1:1).

Gargždų „Banga“–Marijampolės „Sūduva“ 0:0. 380 žiūrovų.

Vilniaus „Žalgiris“–Vilniaus r. „TransINVEST“ 2:0 (1:0). 680 žiūrovų. Įvarčiai: 14 min. A. Hodžičius (1:0), 84 min. J. Bopesu (2:0).


Turnyro lentelė

1. „Žalgiris“  5  1  1  15:7  16

2. „Dainava“  3  3  1  6:3  12

3. „Džiugas“  3  3  1  4:3  12

4. „Hegelmann“  3  2  2  13:10  11

5. „Sūduva“  2  3  2  6:5  9

6. „Šiauliai“  1  4  2  5:8  7

7. „Banga“  1  4  2  5:9  7

8. „K. Žalgiris“  2  1  4  8:8  7

9. „Panevėžys“  1  3  3  4:7  6

10. „TransINVEST“  2  0  5  5:11  6



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirmeikis

Dirmeikis portretas
Pezalai ir daugiau nieko. Tas "universitetas" net futbolininkų komandos neturi, o tarybiniais laikais studentai aukščiausioje lygoje žaidė. "Atletas". Iki ko degradavom. Liko tik debiliškos liberastinės šypsenėlės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių