Quantcast

Apmaudi klaida kauniečiams kainavo taškus

„Gintis tokiomis šiltomis oro sąlygomis gerokai lengviau nei kurti“, - aiškino „Hegelmann“ treneris Andrius Skerla. „TOPsport A lygos“ 7-ojo ture Kaune "Hegelmann" futbolininkai 0:1 nusileido Alytaus „Dainavai“.

Pirmame kėlinyje kamuolį ilgiau kontroliavo šeimininkai, tačiau geriausią progą 36-ąją minutę turėjo Artiomas Baftalovskis. Jo smūgį Vincentas Šarkauskas atrėmė, o po 3 minučių sekęs tolimas Patricko Popescu bandymas skriejo greta skersinio.

Po pertraukos „Dainava“ skyrė daugiau dėmesio savo vartų saugumui. Vis dėlto „Hegelmann“ ekipa keletą dėkingų epizodų išsiveržti į priekį. Po kartą pro šalį smūgiavo Artemas Ščedras bei Leo Ribeiro, taip pat brazilas sykį neperkėlė kamuolio per Volodymyrą Krynskį.

Šeimininkų spaudimas augo – Michaelas Thuique mušė arti tikslo, tačiau 87-ąją minutę varžovų klaida pasinaudoję dzūkai surengė pergalingą kontrataką. Renatas Banevičius atliko perdavimą po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Chibuike Nwosu – nigerietis pelnė savo pirmą įvartį „TOPsport A lygoje“.

Mėlynai balti dar galėjo išplėšti lygiąsias, bet Viliaus Armalo smūgį galva atrėmė V. Krynskis.

Po pergalės „Dainava“ su 12 taškų pakilo į 3-iąją vietą, 11 taškų turintys Kauno rajono futbolininkai nusileido į 4-ąją poziciją.

„Turėjome 2-3 gerus momentus, bet neįmušėme.  Rengėmės žaisti prieš žemus gynybinius blokus, bet vis tiek nepralaužėme jų gynybos. Turėjome kamuolio kontrolę, bet suklydome aikštės viduryje ir tai mums brangiai kainavo. Turėjome duoti laiko aikštėje ir jauniems žaidėjams, natūralu, kad kartais tai kainuoja“, - kalbėjo „Hegelmann“ treneris Andrius Skerla.

„Sunku žaisti rungtynes kas kelias dienas. Pirmą kėlinį kentėjome, o antroje dalyje parodėme charakterį ir sužaidėme geriau. Žinojome, kad kauniečiai yra geri puldami, tad parengėme atitinkamą taktiką, kuri pasiteisino“, - sakė "Dainavos" strategas Sergejus Kurnecovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių