Quantcast

Futbolininkių startas: du mačai – keturi taškai

Lietuvos moterų futbolo rinktinė 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybose jau iškovojo keturis taškus.

Vokiečio Danielio Wimmerio treniruojama mūsų šalies vienuolikė pirmą C diviziono mačą Tbilisyje su Sakartvelo komanda užbaigė 2:2, o Vilniuje privertė kapituliuoti Kipro atstoves – 1:0.

„Buvo svarbu iškovoti keturis taškus, tad džiaugiamės, kad tai pavyko, – sakė D. Wimmeris. – Ne taip svarbu, kas pelnė įvarčius, nes esmė – visos komandos žaidimas, kaip futbolininkės dirbo ruošdamosios rungtynėms. Jos viską padarė gerai.“

Rinktinės kapitonė Milda Liužinaitė, pelniusi pergalingą įvartį per dvikovą su Kipro ekipa, tvirtino, kad sėkmę lėmė susitelkimas, ryžtas, troškimas laimėti.

„Lietuvos moterų futbolas auga. Kartais norėtųsi, kad viskas vyktų greičiau, kokybiškiau ir užtikrinčiau. Vis dėlto žingsnis po žingsnio judame į priekį“, – reziumavo M. Liužinaitė.

Nacionalinei komandai Tbilisyje ir Vilniuje atstovavo Karolina Curukova (Gargždų „Banga“), Meda Šeškutė ir Augustė Andrijevskytė (abi – Vilniaus „Žalgiris“-MRU), Austė Bernotaitė, M. Liužinaitė, Vestina Neverdauskaitė, Simona Petravičienė, Paulina Potapova ir Danielė Svirnelytė (visos – Kauno rajono „Hegelmann“), Marija Galkina, Algimantė Mikutaitė, Tereza Romanovskaja ir Erika Šupelytė (visos – Šiaulių „Gintra“), Emilija Giržutaitė („St. Pauli“, Vokietija), Rimantė Jonušaitė („Servette“, Šveicarija), Samanta Karasiovaitė („Šiauliai“), Ugnė Lazdauskaitė (Ciuricho „Grasshopper“, Šveicarija), Loreta Rogačiova („Bielawianka“, Lenkija), Liucija Vaitukaitytė („Como“, Italija), Lolita Žižytė („P18 IK“, Švedija), Aušrinė Bikutė (Vilniaus rajono „TransINVEST“).

Kitas atrankos rungtynes mūsiškės turėtų žaisti gegužės 31-ąją ir birželio 4-ąją su Baltarusijos komanda, tačiau Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius yra pareiškęs, kad lietuvės su baltarusėmis nesusitiks.

Į kitą atrankos etapą – atkrintamąsias varžybas – pateks penkių C diviziono grupių nugalėtojos ir trys antras vietas užėmusios rinktinės.


Rezultatai

Sakartvelas–Lietuva 2:2 (2:1). Tbilisis, M. Meschio stadionas. Įvarčiai: 12 min. ir 19 min. T. Bakradzė (1:0 ir 2:0), 20 min. U. Lazdauskaitė (2:1), 59 min. R. Jonušaitė (2:2).

Lietuva–Kipras 1:0 (0:0). Vilnius, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadionas. Įvartis: 46 min. M. Liužinaitė (1:0).

Kipras–Baltarusija 0:3

Baltarusija–Sakartvelas 3:0.


Turnyro lentelė

1. Baltarusija  2  0  0  6:0  6

2. Lietuva  1  1  0  3:2  4

3. Sakartvelas  0  1  1  2:5  1

4. Kipras  0  0  2  0:4  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių