Quantcast

Euro 2020 futbolo čempionato nugalėtojas paaiškės Londone

  • Teksto dydis:

Penktadienį UEFA oficialiai patvirtino 2020 metų Europos futbolo čempionato formatą ir išrinko stadioną, kuriame vyks pirmenybių pusfinaliai ir finalas. 90 tūkst. vietų Londono "Wembley" stadionas priims stipriausias keturias čempionato komandas, tuo tarpu grupių etapas bei atkrintamosios varžybos vyks 13-oje skirtingų miestų.

Pažymėdama 60-ąsias metines, dar 2012 metų pabaigoje UEFA apsisprendė Euro 2020 pirmenybes rengti visame žemyne, nors iš pradžių buvo valstybių, pageidaujančių surengti čempionatą.

Surengti pirmenybių rungtynes iš viso pretendavo 19 Europos miestų, iš kurių galiausiai atrinkta 13. Dėl pusfinalių ir finalo varžėsi tik du stadionai - Londono "Wembley" ir Miucheno "Allianz Arena". Teigiama, kad Anglijos ir Vokietijos futbolo federacijos pasiekė susitarimą, pagal kurį 2020-ųjų finalas paliktas Londonui, kuris nepretenduos į 2024 metų turnyrą.

Keturiuose miestuose vyks dalis grupių etapo ir ketvirtfinaliai - tai Miunchenas (Vokietija), Baku (Azerbaidžanas), Sankt Peterburgas (Rusija) ir Roma (Italija).

Kita dalis grupių etapo bei visi aštuntfinaliai vyks aštuoniose miestuose - Kopenhagoje (Danija), Amsterdame (Olandija), Bukarešte (Rumunija), Dubline (Airija), Bilbao (Ispanija), Budapešte (Vengrija), Briuselyje (Belgija) ir Glazge (Škotija).

Būti vienu Euro 2020 rengėjų dar pretendavo šeši miestai - Kardifas (Velsas), Stokholmas (Švedija), Skopjė (Makedonija), Jeruzalė (Izraelis), Sofija (Bulgarija) ir Minskas (Baltarusija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

zeniusas

zeniusas portretas
nu jo, sirgaliai galės vaikytis savo komandas nuo Azerbaidžano iki Škotijos. "Genialus" sprendimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių