Quantcast

„Atlantas“ ketvirtą kartą šiame sezone sutriuškino „Dainavą“

  • Teksto dydis:

Alytiškiai šiame sezone per keturias tarpusavio rungtynes klaipėdiečiams įvarčio nepelnė. „Atlanto“ futbolininkai reabilitavosi po pralaimėjimo Pakruojyje bei „SMScredit.lt A lygos“ XXVIII-ojo turo akistatoje nepaliko nei menkiausios galimybės „Dainavai“ įveikdami varžovus 4:0 (3:0). Iškovoję dvyliktąją pergalę Konstantino Sarsanijos auklėtiniai pakilo į 4-ąją turnyro lentelės vietą.

Vos tik nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui svečiai pradėjo ryškiai dominuoti kiekviename aikštės metre neleisdami varžovams net pagalvoti apie pavojingas atakas. 14-ąją minutę po pakelto kampinio Kazimieras Gnedojus iš arti smūgiavo visiškai laisvas, tačiau jo bandymą alytiškių vartininkas Luca Berto atrėmė. Prie atšokusio kamuolio suskubęs Andrius Bartkus nepataikė į tuščius vartus.

Po kelių minučių efektingai sužaidė Donatas Kazlauskas, bet jo smūgiuotą kamuolį vėl atrėmė vartų sargas iš Italijos. „Atlanto“ žaidėjai megino laimę tiek pavojingais tolimais smūgiais, tiek individualiais reidais, nors kartais pritrūkdavo sėkmės, tačiau buvo akivaizdu, kad įvartis bręsta.

Ir jis subrendo 27-ąją minutę. Klaipėdiečiai staigiai įžaidė kampinį, E.Razulis atitrūko nuo varžovo ir iš arti smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį. Po dviejų minučių „Dainavos“ vidurio gynėjai sužaidė tiesiog katastrofiškai neišmušę gana nesudėtingo kamuolio bei leido Dovydui Virkšui pasižymėti tiksliu smūgiu iš arti.

36-ąją minutę „Atlantas“ pelnė trečią įvartį. Markas Beneta prasiveržė dėšiniuoju kraštu bei atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur D.Kazlauskas aplenkė savo varžovus ir vienu lietimu smūgiavo nepriekaišingai.

„Dainavos“ agonija tęsėsi ir po pertraukos. 52-ąją minutę E.Razulis atliko silpną smūgį pažeme į artimąjį vartų kampą, tačiau L.Berto grubiai suklydo ir praleido apmaudų įvartį. Kiek vėliau „Atlanto“ puolėjas galėjo pelnyti „hetriką“, bet galva smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų. Įdomu tai, jog šiame sezone E.Razulis dzūkų vartininkus nuskriaudė net aštuoniais tiksliais smūgiais.

Alytiškiai antrajame kėlinyje išsiskyrė tik tolimais bei netiksliais Mouhamedo Camaros bei pagirtinai kovojusio Renaldo Stankevičiaus smūgiais.

Per likusį rungtynių laiką „Atlanto“ žaidėjai žaidė atsipalaidavę ir vos nepasinaudojo varžovų vartininko L.Berto dovanėlėmis. Alytiškių vartų sargas tokio debiuto „SMScredit.lt A lygoje“ turbūt net nesapnavo.
Turnyro lentelė
Vieta  Komanda  Sužaista  Įv. sant.  Taškai
1.  ŽalgirisŽalgiris  27  +58  64
2.  TrakaiTrakai  27  +25  50
3.  KruojaKruoja  27  +26  49
4.  AtlantasAtlantas  28  +27  43
5.  SūduvaSūduva  27  +17  42
6.  EkranasEkranas  27  0  35
7.  GranitasGranitas  27  -12  30
8.  ŠiauliaiŠiauliai  27  -9  29
9.  BangaBanga  27  -12  29
10.  DainavaDainava  28  -120



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių