Quantcast

Valdžios ir nusikaltėlių karas: išpuolis televizijos studijoje sukrėtė net visko mačiusius

  • Teksto dydis:

Ekvadore – valdžios ir nusikaltėlių gaujų karas: iš kalėjimo pabėgus vienam narkotikų mafijos vadeivai, šalyje prasidėjo ginkluoti susiėmimai su nusikaltėliais. Jau mažiausiai dešimt žmonių žuvo. Gyventojus sukrėtė išpuolis net valstybinio televizijos kanalo studijoje, į kurią įsiveržė ginkluoti smogikai. Jie bandė surengti transliaciją, bet signalas greitai buvo išjungtas.

Į televizijos pastatą atskubėję Ekvadoro policininkai ir kariškiai suėmė užpuolikus. Laimė, niekas nežuvo, bet buvo sužeistųjų.

„Kai jie pagaliau įsibrovė, liepė mums likti eteryje. Jie mus įžeidinėjo, bet mes nenukentėjome. Vieną operatorių jie pašovė, o kitam sulaužė ranką. Jie šaudė iš savo ginklų, šaudė studijoje“, – pasakojo TV žurnalistas Jorge Rendon.

Šis užpuolimas siejamas su Ekvadoro narkomafijos kovomis dėl rinkų. Prieš tai iš kalėjimo dingo vienos iš galingiausių Ekvadoro narkotikų gaujų vadas, o per kitus kalėjimus, kur laikomi suimti mafiozai, nusirito smurto banga.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Daviau aiškius nurodymus policijos ir kariuomenės vadams suvaldyti padėtį kalėjimuose. Ką tik pasirašiau dekretą dėl nepaprastosios padėties, kad ginkluotosios pajėgos įgautų visą politinę ir teisinę paramą savo veiksmams“, – kalbėjo Ekvadoro prezidentas Daniel Noboa.

Sunku pasakyti, ar pareiškimas dėl nepaprastosios padėties nuramino Ekvadoro gyventojus, nors policijos ir kareivių gatvėse tikrai padaugėjo.

„Gyvename nuolatinėje baimėje, nes kasdien, kai išeiname į darbą, nežinome, ar grįšime, ar grįšime sveiki ir gyvi. Tai vargina šeimą, tuos, kurie mūsų laukia namuose“, – sakė Kito gyventojas Roberto Medina.

Ekvadoras yra vienas didžiausių bananų eksportuotojų pasaulyje, bet ši šalis yra ir vienas didžiausių kokaino bei kitų narkotikų gamybos ir tranzito centrų Pietų Amerikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad valdzios

Kad valdzios portretas
ir yra nusikalteliai.

DeJa Vu

DeJa Vu portretas
Panašiai dėsis kai naikins valstybinį finansavimą LRT.

Retas atvejis

Retas atvejis portretas
Taciau tik urodina rasija myli nusikaltelius ir nesugeba gyventi be nusikaltimu darymo. Ekvadoras dar bent si ta pasauliui gero padaro, bananu uzaugina.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių