Quantcast

V. Putinas pirmą kartą pripažino: išpuolį Pamaskvėje įvykdė „radikalūs islamistai“

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pirmą kartą pripažino, kad praėjusios savaitės išpuolį vienoje koncertų salėje Pamaskvėje įvykdė „radikalūs islamistai“, tačiau užsiminė, kad su tuo kažkaip susijusi Ukraina.

Dėl šio išpuolio, per kurį, ginkluotiems užpuolikams įsiveržus į „Crocus City Hall“ koncertų salę, apšaudžius koncerto lankytojus ir padegus pastatą, žuvo mažiausiai 137 žmonės, buvo sulaikyta vienuolika asmenų.

„Žinome, kad šis nusikaltimas įvykdytas radikalių islamistų, su kurių ideologija pats islamo pasaulis kovoja jau šimtmečius“, – sakė V. Putinas per televiziją transliuotame susitikime su vyriausybės pareigūnais.

„Šis žiaurus nusikaltimas gali būti tik grandis visoje eilėje bandymų, kurių imasi tie, kas nuo 2014 metų neonacistinio Kyjivo režimo rankomis kariauja su mūsų šalimi“, – pareiškė jis, turėdamas omenyje Ukrainą.

„Žinoma, būtina atsakyti į klausimą, kodėl įvykdę šį nusikaltimą teroristai bandė vykti į Ukrainą? Kas jų ten laukė?“ – paklausė V. Putinas.

„Islamo valstybės“ (IS) džihadistai nuo penktadienio kelis kartus pareiškė, kad jie yra atsakingi už šį išpuolį, o su IS susiję žiniasklaidos kanalai paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti šauliai išpuolio vietoje.

Rusijos tyrėjai teigia, kad penktadienio vakarą ginkluoti vyrai įsiveržė į „Crocus City Hall“ koncertų salę, šaudė į koncerto lankytojus, po to padegė pastatą ir pabėgo iš įvykio vietos.

Pastate buvo daugiau nei 5 tūkst. žmonių, pirmadienį pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida, remdamasi koncertų salės savininko atstovu.

Per išpuolį žuvo mažiausiai 137 žmonės, o daugiau kaip 180 buvo sužeisti.

Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavusi ataka Rusijoje per du dešimtmečius ir daugiausiai gyvybių nusinešusi ataka Europoje, už kurią atsakomybę prisiėmė IS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Moskovijos fsb darbeliai

Kažkaip

Kažkaip portretas
Putleris – viena ranka žegnojasi (tiesa, nevykusiai, netreniruotas...), lenda viešumon - cerkvėj degina žvakelę, 2 kartus metuose glebėsčiuojasi su kgb-istu Kirilu, o kita ranka kartu su Kirilu laimina žudynes Ukrainoj...

Taigi taigi

Taigi taigi   portretas
Meluoji, Putinėli ir nerausti. Kokie dar „radikalūs islamistai“? Čia tavo paties musulmonai ateistai. „Radikalūs islamistai“, nepašlovinę savo dievo šūkiu "Alach Akbar", nusilengvinti bijo, o čia tiek šaudymo bei kito veiksmo atliko ir nei vienas iš keturių ........nepašlovino Alacho? Tokią nuodėmę net eilinis muslmonas neišdrįs padaryti, o kką kalbėti apie radikalą?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių