Quantcast

Per smūgius Sirijoje žuvo 15 žmonių, tarp jų – Irano gvardijos narys ir PSO darbuotojas

Karo stebėjimo agentūra pranešė, kad per Sirijoje suduotus smūgius antradienį žuvo 14 proiranietiškų kovotojų, įskaitant vieną Irano revoliucinės gvardijos narį.

Tuo tarpu Pasaulio sveikatos organizacija pranešė, kad per antpuolius žuvo ir vienas jos darbuotojas.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo agentūra nenurodė, kas yra atsakingas už rytinėje Deir Ezoro provincijoje, praeityje nukentėjusioje ir nuo JAV, ir nuo Izraelio reidų, įvykdytus antskrydžius.

JAV gynybos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Jungtinės Valstijos praėjusią naktį „jokių antskrydžių nevykdė“.

Stebėjimo agentūros teigimu, vienoje iš Deir Ezoro vilų žuvo „Irano revoliucinės gvardijos patarėjas, du jį lydėję asmenys iš Irano saugumo, du kovotojai sirai“ bei dar penki smogikai, priklausantys proiranietiškoms grupuotėms.

Agentūra pranešė, kad vila tame rajone „buvo komunikacijų centru“, nurodydama, kad per ataką pastatas buvo sugriautas, žuvo dar vienas civilis siras.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas vėliau socialiniuose tinkluose pranešė apie „tragišką netektį – šįryt per antskrydį Sirijoje žuvusį dar vieną mūsiškį“.

Nustatyta, kad žuvusysis yra Emadas Shehabas – inžinierius, Deir Ezore „dirbęs PSO vandens ir sanitarijos punkte“.

Irano valstybinė naujienų agentūra IRNA pranešė, kad ataką „įvykdė sionistų režimas“ – šiuo terminu ji vadina Izraelį.

Pranešime nurodyta, kad žuvęs gvardietis yra Behrouzas Vahedi, priklausęs Quds pajėgoms, atsakingoms už Irano Islamo revoliucinės gvardijos korpuso operacijas užsienyje.

Dar keturi smogikai žuvo per dar vieną smūgį Albu Kamalo mieste netoli sienos su Iraku, pranešė šaltinių Sirijoje tinklą turinti Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi stebėjimo agentūra.

Jos teigimu, devyni iš žuvusiųjų per šiuos smūgius buvo irakiečiai.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA dėl šio išpuolio apkaltino „okupantų amerikiečių pajėgas“ – jos teigimu, per ataką žuvo „septyni kariškiai ir vienas civilis“, buvo sužeista keletas kitų asmenų bei padaryta „didelė materialinė žala visuomeniniam ir privačiam turtui“.

Per Sirijoje jau 13 metų trunkantį pilietinį karą Izraelis yra sudavęs šimtus smūgių, kurių taikiniai buvo prezidento Basharo al-Assado pusėje kovojančios proiranietiškos grupuotės.

Keletą smūgių rytų Sirijoje yra sudavusios ir JAV. Šios atakos taip pat buvo nukreiptis prieš Iraną remiančias grupuotes, kurias JAV kaltina Izraelio karo su „Hamas“ Gazoje metu surengus išpuolių prieš JAV objektus Irake ir Sirijoje.

Stebėjimo agentūros teigimu, visai prieš pat antskrydį iš Damasko į Deir Ezorą atskiro Irano krovininis lėktuvas, atskraidinęs techninės įrangos ir gvardijos patarėją.

Agentūra nurodė, kad šis buvo atsakingas už telekomunikacijas.

Tai buvo pirmieji tokio pobūdžio smūgiai rytų Sirijoje nuo vasario pradžios, teigiama stebėjimo agentūros pranešime.

Vasarį, atsakydamos už kruviną dronų išpuolį prieš JAV bazę kaimyninėje Jordanijoje, per kurį žuvo trys JAV kariai, JAV atakavo Deir Ezoro ir Majadino apylinkes – per šiuos smūgius buvo nukauti 29 proiranietiški smogikai.

Nuo to laiko proiranietiškos grupuotės ėmė rečiau rengti išpuolius prieš JAV objektus Sirijoje, nurodo stebėjimo agentūra.

Kovo pradžioje per Sirijos Viduržemio jūros pakrantės Baniaso miestui suduotą Izraelio smūgį žuvo vienas Irano revoliucinės gvardijos narys ir dar du asmenys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių