Quantcast

Policija pradėjo tyrimą dėl virtualaus nusikaltimo: paauglė buvo išprievartauta vaizdo žaidime

  • Teksto dydis:

Policija tiria pirmąjį išžaginimo „metaverse“ atvejį po to, kai nepilnametė buvo „užpulta“ virtualios realybės vaizdo žaidime, praneša „Daily Mail“.

„Metaverse“ arba metavisata – 3D virtualių pasaulių tinklas, orientuotas į socialinį ryšį. Metavisatos erdvėse žmonės gali bendrauti, dirbti ir žaisti kaip avatarai –  skaitmeniniai personažai.

Teigiama, kad jaunesnės nei šešiolikos metų merginos avatarą grupiniu būdu internete išprievartavo nepažįstami vyrai.

Nors nukentėjusioji nebuvo sužalota, pareigūnai teigė, kad ji patyrė tokią pat psichologinę ir emocinę traumą, kaip ir realiame gyvenime išprievartautas žmogus, nes virtualios realybės patirtis sukurta taip, kad ji būtų visiškai įtraukianti.

Manoma, kad tai pirmas kartas, kai Jungtinės Karalystės policija tiria virtualų seksualinį nusikaltimą.

Ši byla sukėlė klausimų, ar policija turėtų tirti virtualius nusikaltimus ir ar už tokį išpuolį reikėtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Auka buvo metavisatos kambaryje su daugybe kitų vartotojų, kai įvyko virtualus kelių suaugusių vyrų užpuolimas.

Nėra aišku, kokiame konkrečiame vaizdo žaidime įvyko išpuolis. Viename tokio tipo žaidime „Horizon Worlds“ buvo pranešta apie daugybę seksualinių išpuolių. Šis nemokamas virtualios realybės žaidimas priklauso „Meta“ kompanijai.

Vyresnysis policijos pareigūnas „Daily Mail“ teigė, kad seksualiniai nusikaltimai virtualioje erdvėje šiuo metu plinta.

Policija mano, kad žaidimų raida atvėrė naujų būdų kibernetiniams nusikaltimams, įskaitant virtualų apiplėšimą, sukčiavimą ir tapatybės vagystes. Tačiau mažai tikėtina, kad dabartiniai teisės aktai apims išžaginimą virtualioje erdvėje, kadangi seksualinė prievarta apibrėžiama kaip fizinis kito asmens lytėjimas be jo sutikimo.

Dėl metavisatos pobūdžio ištrinamos geografinės ribos, todėl sunku nustatyti, kurios teisėsaugos institucijos jurisdikcijai priklauso konkretus incidentas, kai vartotojai ir kaltininkai yra skirtingose​​ šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
galima išprievartauti televizorių?

Laukiam laukiam

Laukiam laukiam portretas
Kada jau imsis tirti virtualius nužudymus, kurie nuo seno paplitę žaidimuose?

Puiki

Puiki portretas
Reklama
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių