Quantcast

Ministras: Turkijos policija sulaikė daugiau kaip 200 Gegužės 1-osios protestuotojų

  • Teksto dydis:

Turkų policija trečiadienį sulaikė daugiau kaip 200 žmonių po to, kai valdžia uždraudė Gegužės 1-osios mitingus istorinėje Stambulo Taksimo aikštėje, pranešė Turkijos vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja).

„Stambule buvo sulaikyta 210 žmonių, kurie nepaisė mūsų įspėjimų ir Gegužės 1-ąją, Darbo ir solidarumo dieną, bandė eiti į Taksimo aikštę ir pulti mūsų policijos pareigūnus“, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė ministras.

Visame Stambule buvo dislokuota daugiau nei 40 tūkst. policijos pareigūnų, kurie metalinėmis užtvaromis blokavo net nedideles šalutines gatveles, kad neleistų susirinkti protestuotojų grupėms.

Policija susirėmė su demonstrantais netoli Saračano rajono rotušės, naudodama ašarines dujas ir gumines kulkas, kad neleistų protestuotojams pralaužti barikadų, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Valdžia uždraudė mitingus Taksimo aikštėje po 2013 metų demonstracijų prieš prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) vyriausybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
pasirodo soros naktynis bioenzas nepavargsta tik is 3 sykio ikeliau kom nes natovcus saugo pacio biesrobotas///'

mtyt

mtyt portretas
kartu su natovcais nupirktais padisaho isliukino ir satanystu saikair geguzio skleistyni ziedai kelia jiems isiuti nes ju /dziaugsmas/ paremtas diktaturos prievarta z pp =0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių