Quantcast

V. Putinas: Ukraina atsidūrė ant pilietinio karo slenksčio

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas perspėjo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, kad Ukraina dabar atsidūrė prie pilietinio karo ribos, kai Kijevas pasiuntė armiją prieš prorusiškus separatistus šalies rytuose.

„Rusijos prezidentas pažymėjo, kad smarkus konflikto eskalavimas iš esmės stato šalį prie pilietinio karo ribos“, - trečiadienį nurodė Kremlius pranešime apie dviejų lyderių telefoninį pokalbį.

Kita vertus, abu lyderiai pabrėžė svarbią suplanuotų keturšalių derybų dėl Ukrainos, kuriose ketvirtadienį dalyvaus aukščiausio rango diplomatai iš Rusijos, Europos Sąjungos, JAV ir Ukrainos, reikšmę.

„Buvo išsakyta viltis, kad per susitikimą Ženevoje pavyks pasiųsti aiškų signalą, kuris padės situaciją grąžinti į taikią vagą“, - sakoma pranešime.

Kremliaus pranešime Ukrainos armijos pasiuntimas į rytinę šalies dalį nusakomas kaip „antikonstitucinis kursas jėga nuslopinti liaudies protestų veiksmus.“

V.Putinas taip pat pažymėjo A.Merkel, jog yra svarbu stabilizuoti Ukrainos ekonomiką ir užtikrinti, kad Rusijos dujų tiekimas Europai nebūtų sutrikdytas.

Atskirame pokalbyje telefonu su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi), V.Putinas dėl eskalacijos išimtinai kaltino Kijevo vyriausybę.

V.Putinas „nurodė, kad smarki eskalacija yra pasekmė neatsakingos Kijevo politikos, kuri nepaiso rusiškai kalbančių šalies gyventojų legitimių teisių ir interesų.“

Jis pridūrė, kad jėgos panaudojimas prieš „liaudies protestų judėjimus" rytinėje Ukrainoje yra „nepriimtinas.“

Rusijos prezidentas antradienį Jungtinių Tautų (JT) generaliniam sekretoriui Ban Ki-moonui (Ban Kimunui) pareiškė, jog nori, kad ši pasaulinė organizacija aiškiai pasmerktų Ukrainos vykdomą „antikonstitucinę“ karinę operaciją prieš separatistus šalies rytuose.

V.Putinas per pokalbį telefonu Ban Ki-moonui sakė, kad Rusija tikisi „aiškaus Jungtinių Tautų ir tarptautinės bendrijos pasmerkimo antikonstituciniams Ukrainos veiksmams“, kurie, pasak Kremliaus vadovo, smarkiai pablogino krizę toje šalyje, sakoma Rusijos prezidento spaudos tarnybos išplatintame pareiškime.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijapilietinis karas

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Rega

to Rega portretas
Kas jums duomenu baze atskleide?

anicetas

anicetas portretas
Ką ras- viską užgrobs agresorius Karas - naudos neduos Privirs tik daug bėdos (Ilgam ,ilgam laikotarpiui) Jei karą ir laimės Bet gėdos apturės

V

V portretas
Pats muša pats rėkia.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių