Quantcast

Ukraina neigia pranešimus apie pasiektą paliaubų susitarimą

  • Teksto dydis:

Vadinamosios Ukrainos kontaktinės grupės atstovai, antradienį susitikę Minske, paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad derybininkams pavyko pasiekti susitarimą dėl paliaubų Ukrainos rytuose.

Apie tokį susitarimą antradienį vakare pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS.

TASS, cituodama neįvardytą šaltinį, pranešė, kad Rusijos, Ukrainos, separatistų ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai susitarė dėl paliaubų Rytų Ukrainoje, jų stebėsenos mechanizmo ir sunkiosios ginkluotės atitraukimo schemos.

Tačiau separatistų atstovas Denisas Pušilinas Rusijos naujienų televizijai „Rossija 24“ sakė, jog dar anksti kalbėti apie kokius nors susitarimus.

Kiek vėliau jis žurnalistams sakė, jog perdavė Ukrainos delegacijai pasiūlymus dėl „politinių ir karinių žingsnių“, turinčių deeskaluoti padėtį. Pasak D.Pušilino, derybos tęsis, kai Ukrainos pasiuntinys apsvarstys tuos pasiūlymus. Jis nenurodė, ar diskusijos bus pratęstos trečiadienį.

Kontaktinės grupės nariai susitiko prieš trečiadienį planuojamą Rusijos, Ukrainos, Prancūzijos ir Vokietijos vadovų susitikimą, kuriame bus mėginama susitarti dėl taikos plano, kuris leistų užbaigti kruviną konfliktą, nusinešusį jau daugiau nei 5 tūkst. žmonių gyvybių.

Kitas kontaktinės grupės šaltinis naujienų agentūrai „Reuters“ taip pat paneigė TASS pranešimą.

„Tas (pranešimas) neteisingas. Šiandien (antradienį) nepriimta jokių sprendimų“, – sakė jis.

Antradienio susitikime dalyvavo buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma, Rusijos ambasadorius Kijeve Michailas Zurabovas, ESBO pasiuntinė Heidi Tagliavini (Heidi Taljavini), taip pat separatistų atstovai D.Pušilinas ir Vladyslavas Deineha, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Kontaktinės grupės derybos truko apie dvi valandas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių