Quantcast

S. Lavrovas: Vašingtonas turėtų įtikinti Kijevą siekti taikos derybomis

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį pareiškė, kad Vašingtonas turėtų pasinaudoti savo įtaka Kijevui ir spausti jį derybomis siekti taikos rytų Ukrainoje.

„Būtina atvesti į protą „karo partiją“ Kijeve, ir tai realiai gali padaryti tik JAV“, - S.Lavrovas sakė žurnalistams.

„Būtų labai svarbu panaudoti JAV įtaką ir galimybes, kad būtų pasiųsti būtini signalai, raginantys pereiti nuo pastangų išspręsti problemą kariniu būdu prie politinio proceso“, - pažymėjo jis.

Kijevo pastangos suartėti su NATO - pavojus taikai

Rusijos užsienio reikalų ministras pareiškė, jog Ukrainos žingsniai siekiant narystės NATO griauna pastangas užbaigti karą šalies rytiniame regione.

S.Lavrovas nurodė, kad Kijevas ėmėsi pastangų panaikinti Ukrainos „neblokinį“ statusą praeitą savaitę, po Rusijos ir Ukrainos vadovų susitikimo, kuriame buvo siekiama sumažinti įtampą krizėje.

„Taigi taikos partija stengėsi ir tebesistengia siekti derybose politinio sprendinio visiems Ukrainai iškilusiems fundamentaliems klausimams, o tuo metu Kijeve karo partija imasi žingsnių, aiškiai nukreiptų į tų pastangų žlugdymą“, – diplomatijos vadovas sakė spaudos konferencijoje.


Šiame straipsnyje: Sergejus LavrovasNATONATO plėtrakaras UkrainojeRusijos gynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam jankiui

tam jankiui portretas
pažiūrėk, kiek žuvo ruskių, maškų ir daškų bei jų vaikų ir tuomet trolink, idiote. Ne arkliasnukiui lavrovui aiškinti, kaip turi elgtis JAV, nes ruskiai - tikri išsigimėliai su savo didžiaimperiškais tikslais. matyt, putkinas serga proto liga, kuri yra užkrečiama, pažiūrėkit į jo patarėjų ar kitų veikėjų snukius, kažkoks užkariavimo virusas visus užpuolė, o jie gydytis net nebando. Paklausykit žydo žirinovskio paistalų, galėsit smagiai pasijuokti.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"S. Lavrovas: Vašingtonas turėtų įtikinti Kijevą siekti taikos derybomis" Matau, kad Lavrovas nurodineja ka turi daryti Vasingtonas! Taikos derybos su Rusija? turi buti tada, kad ji savo kariauna isves is Ukrainos, Krymo imtinai! O visa kita yra Lavrovo kvailiu pasaulyje ieskojimas is esmes negarbingas elgesys, su tokiu ne neverta sneketis, nes rezultatas aiskus,.... giedos didziarusiska sovinistine politika. Derybos su nelojaliais pilieciais, kurie ginklu nori ir siekia sunaikinti valstybe yra NEIMANOMOS, nes jie turi buti sunaikinti. Kaip putinas buvo issireiskes.... mocyt v sortyre tuos sukilelius atsiustus is rusijos.

TAIGI

TAIGI portretas
Rusija yra okupante ir krauja lieja rusu kareiviukai, tik nezinia uz ka. Rusija uzsimane sukurti nauja Afganistana, nes ten dar nepasimoke.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių