Quantcast

NATO vadovas ragina Rusiją nepripažinti Ukrainos separatistų rengiamų rinkimų

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas penktadienį perspėjo Rusiją, kad ši nepripažintų rinkimų, kuriuos Ukrainos rytuose rengia prorusiški separatistai, ir pabrėžė, jog Maskva toliau kenkia Ukrainos stabilumui, užuot palaikiusi taikos pastangas.

„Rusijos pareigūnų pareiškimai, kad Rusija pripažins vadinamuosius rinkimus, rodo, kad Maskva neatsisakė savo pastangų destabilizuoti Ukrainą“, – sakoma J.Stoltenbergo pareiškime.

„NATO šalys, sudarydamos dalį plačios tarptautinės bendruomenės, aiškiai nurodė nepripažinsiančios vadinamųjų separatinių rinkimų“, – sakė J.Stoltenbergas, buvęs Norvegijos ministras pirmininkas, perėmęs NATO vairą šį mėnesį. Pasak jo, ateinantį sekmadienį rinkimai Donecko ir Luhansko srityse pakerta pastangas rasti taikų konflikto sprendimą. Per kovas, prasidėjusias šių metų balandį, žuvo daugiau kaip 3700 žmonių

Separatiniai rinkimai „veikia visiškai priešingai“ Minsko taikos sutarčiai, pasirašytai praėjusį mėnesį Minske su maištininkais, kuriuos Rusija palaiko, pažymėjo J.Stoltenbergas.

„Aš raginu Rusiją laikytis Minske priimtų įsipareigojimų, kurie padėtų nutiesti kelią taikiam sprendimui“, – sakė jis.

Dėl krizės Ukrainoje NATO santykiai su Rusija yra pasiekę žemiausią lygį nuo Šaltojo karo laikų; Aljanso rytinės narės itin nervingai stebi Maskvos manevrus.

Ukrainos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai, savo ruožtu, penktadienio rytą paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nepripažinti rinkimų, kuriuos prorusiški separatistai savaitgalį planuoja surengti savo kontroliuojamose rytinės Ukrainos teritorijose.

Tokį pranešimą Ukrainos prezidentūra išplatino po keturšalio pokalbio telefonu tarp V.Putino, Ukrainos prezidento Petro Porošenkos, Prancūzijos prezidento Francois Hollande (Fransua Holando) ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel.

Pasak Kremliaus, šie keturi veikėjai sutarė, kad paliaubų sutarties reikia laikytis; Maskva dar pridūrė, kad būtinas „dialogas“ tarp Kijevo ir separatistų.


Šiame straipsnyje: Jensas StoltenbergasNATOkaras Ukrainojerinkimai ukrainojeseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Na ir asilas tas RUSAS. Buvo nuvykęs į savo tėvynę klestinčią Putino Rusiją ir savo noru sugrįžo į varganą ES šalį Lietuvą. Tikras rusiškas debilas.

RUSAS

RUSAS portretas
Girti runkeliai pergyvena uz Rusija.Kodel rusai nepergyvena? Nesenai buvau Ekaterinburge,Rostove,Maskvoj,niekas nepergyvena,parduotuves pilnos,uzdirba daugiau nei lietuvoj,darbo pilna,visur neuztenka darbo ranku,visi palaiko PUTINA Lietuvai labai toli iki Rusijos.Lietuviai-samogono ir kilpos vergai

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Susirūpinkime mūsų valstybės galvų saugumu - Ukrainos raketos jau numušė du civilinius orlaivius: Dėl pirmojo, skridusio su žydais virš Ukrainos, niekas nesiginčija, Atleiskite, klaida. Bet Lvovo berniukai bando nesutikti (žiūrėk čia) su duomenimis, kad Malaizijos civilinis orlaivis buvo numuštas jiems priklausiusiomis raketomis. Girdi, jie vagys (neteisėtai užgrobė valdžią), bet ne melagiai. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių