Quantcast

A. Merkel atstovas užsipuolė Maskvą

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas penktadienį apkaltino Maskvą aktyviu konflikto kurstymu Ukrainos rytuose; taip jis reagavo į vieno separatistų lyderių prisipažinimą apie gautą „daugybę“ pinigų iš Rusijos.

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas penktadienį apkaltino Maskvą aktyviu konflikto kurstymu Ukrainos rytuose; taip jis reagavo į vieno separatistų lyderių prisipažinimą apie gautą „daugybę“ pinigų iš Rusijos.

Igoris Martynovas, maištininkų paskirtas vadovauti administracijai Donecke, pasakė vokiečių dienraščiui „Frankfurter

Allgemeine Zeitung“, kad Maskva padeda finansuodama visuomenines paslaugas ir pensijas, kurių nebeteikia Ukrainos vyriausybė Kijeve.

„Rusijos Federacija padeda mums“, – sakė I.Martynovas ir pridūrė, kad „ne mažais pinigais, o dideliais“.

Pasak jo, iš Rusijos lėšų „mokamos pensijos, socialinės pašalpos, užtikrinami komunalinių tarnybų, vietinio transporto poreikiai, taip pat mokyklų ir ugniagesių“. Taip pat finansuojamas DLR (Donecko Liaudais Respublikos) valstybinis aparatas ir ministerijos, pridūrė jis.

Kremlius vėl neigė teikiąs paramą separatistams.

A.Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) sakė, kad I.Martynovo žodžiai patvirtina tai, ką jau daug mėnesių sako Vakarų vyriausybės ir Kijevas apie Maskvos įsitraukimą į šią krizę.

„Rusija veikia Ukrainoje, nepranešdama apie tai Ukrainos vyriausybei, ir remia separatistus ten labai aktyviai“, – pažymėjo St.Seibertas per spaudos konferenciją.

„Be Rusijos karinės ir finansinės paramos nebūtų žiauraus separatizmo, kuris šiuo metu stebimas tose (Ukrainos) srityse“, – pridūrė jis.

I,.Martynovas nenurodė konkrečių gaunamų sumų, bet paaiškino, kad miestas lėšų pradėjo gauti dar vasarą per DLR vyriausybę. Iš savo lėšų „Doneckas gali padengti tik 20 proc. savo finansinių poreikių“, sakė jis.

Ukraina nutraukė finansavimą maištininkų valdomiems Donecko ir Luhansko sričių rajonams po lapkričio 2 dienos, kai separatistai surengė rinkimus kuriuos Kijevas ir Vakarai laiko neteisėtais ir pažeidžiančiais rugsėjo susitarimą dėl paliaubų.


Šiame straipsnyje: Rusijavokietijakaras UkrainojeUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
nusišikt ant tos merchel,kuri dulkinasi su savo vaikais

Rusui

Rusui portretas
O prie ko cia dabar Kijevas??? Juk susikure nauja " prietranku respublika". Tegu isvaduotojai separatistai ir maitina juos, juk jie juos islaisvino( klausimas nuo ko - nuo lasiniu?)...Greitai zmones supras, ka jiems Putino pakalikai atnese. Gal susipras ir duos jiems i kaili. O tada ir visiems bus lengviau tom siurbelem nusikratyti.

Nezabitauskas lietuviakalbis

Nezabitauskas lietuviakalbis  portretas
Koks badas, ruse, tai anksčiau ukrainiečiai ten labai engė rusakalbius, o dabar Putinas gynėjas atnešė jiems laimę ir sotų gyvenimą! Ar jau pasirašei peticiją, kad ir Lietuvos rusakalbius reikia taip gelbėti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių