Quantcast

Kaltintojai užbaigė varginančią O. Pistoriaus apklausą

Kaltintojai antradienį užbaigė Oscaro Pistoriaus (Oskaro Pistorijaus) kryžminę apklausą ir penkias dienas trukusį intensyvų kaltinamojo tardymą, kuris sukėlė rimtų abejonių dėl parolimpinio sporto žvaigždės pateiktos versijos, kas įvyko tą lemtingąją naktį, kai jis nužudė savo draugę Reevą Steenkamp (Revą Stenkamp).

„Daugiau neturiu klausimų šiam liudytojui“, – pareiškė kaltintojas Gerrie Nelas (Džeris Nilas) po negailestingos apklausos apie pernykštės Valentino dienos įvykius po to, kai sportininkas nužudė R.Steenkamp.

Apklausos, per kurią ne kartą 27-erių kaltinamojo akyse pasirodydavo ašaros, pabaigoje O.Pistorius apsikabino savo jaunesniąją seserį Aimee (Eimi).

Atrodė, kad procesą stebėję jo šeimos nariai po kaltintojų apklausos ėmė sveikinti vienas kitą.

G.Nelas penkias dienas griežtai tardė O.Pistorių, kaltindamas jį melavimu, išgalvotais parodymais ir ašarojimu, kad tik išvengtų sunkesnių klausimų.

Dėl O.Pistoriaus pateiktų kai kurių įvykių nesuderinamumo, jo noro išvengti atsakymo į kai kuriuos klausimus ir iš jo atminties išsitrynusių tam tikrų detalių kaltinamojo pozicijos atrodė silpnesnės nei prieš stojant į liudytojų vietą.

G.Nelas apklausą pradėjo šokiruojančiai – reikalaudamas, kad O.Pistorius pripažintų, jog R.Steenkamp nužudymas buvo daugiau nei paprasčiausia „klaida“ ir versdamas sielvartaujantį sportininką peržiūrėti žiaurias policijos darytas nuotraukas, kuriose buvo matoma kruvina jo draugės galva.

„Jūs padarėte klaidą? Jūs nužudėte žmogų, štai ką jūs padarėje“, – griežtai pareiškė kaltintojas.

Dėl savo darbo metodų teismo salėje buldogu pramintas G.Nellas visas penkias apklausos dienas liko ištikimas savo stiliui – vis atkreipdavo dėmesį į O.Pistoriaus parodymų teismo salėje neatitikimą su parodymais, pateiktais ilgame jo prašyme paleisti už užstatą.

Dėl šių neatitikimų O.Pistorius kaltino savo teisininkų komandą ir sakė, kad policija iškėlė tuos svarbiausius įkalčius, kurie galėjo jį inkriminuoti.

Toliau teismas išklausys gynybos iškviestų ekspertų liudijimų, kurie turėtų paneigti prokurorų brukamą įvykių versiją.

Anksčiau kaltintojai ir gynėjai kreipėsi į teismą, prašydami nuo penktadienio dviem savaitėms atidėti šios bylos nagrinėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių