Quantcast

JAV vadovaujama koalicija smogė grūdų elevatoriams Sirijoje

  • Teksto dydis:

JAV vadovaujamos koalicinės oro pajėgos praeitą naktį smogė grūdų elevatoriams ir kitiems taikiniams džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kontroliuojamoje teritorijoje šiaurės ir rytų Sirijoje, nukaudamos civilių ir sužeisdamos kovotojų, pirmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Lėktuvai tikriausiai palaikė malūnus ir grūdų saugyklas Sirijos šiauriniame Manbidžo mieste „Islamo valstybės“ baze, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR). Vašingtonas šios informacijos kol kas nekomentavo.

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkai IS ir kitų ekstremistų grupuočių taikinius Sirijoje atakuoja nuo praeitos savaitės, o Irake – nuo praeito mėnesio. Koalicija siekia sugriauti „Islamo valstybės“, susijusios su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ ir užėmusios dideles teritorijas abiejose šalyse, bazes, sunaikinti jos pajėgas ir aprūpinimo kelius.

Panašu, kad per smūgius Manbidže žuvo tik civilių, o ne kovotojų, sakė SOHR direktorius Rami Abdul Rahmanas (Ramis Abdul Rahmanas), kurio organizacija gauna informacijos iš šaltinių Sirijoje.

„Jie buvo elevatoriaus darbuotojai. Jie aprūpina žmones maistu“, – pažymėjo jis. R.Abdul Rahmanas negalėjo pasakyti, kiek žmonių žuvo, o šios informacijos patikrinti kol kas nebuvo įmanoma.

Manbidžas yra pusiaukelėje tarp Alepo miesto vakaruose ir Kobanio miesto prie šiaurinės sienos su Turkija, kurį IS kovotojai atkovoti iš kurdų pajėgų, priversdami tūkstančius Sirijos kurdų trauktis į kaimyninės šalies teritoriją.

Sirijos armija praeitą naktį taip pat surengė antskrydžių Alepo provincijoje, atakuodama teritorijas į rytus nuo Alepo miesto sprogmenų pripildytomis statinėmis ir kitokiais ginklais, nurodė SOHR. Damasko režimo oro pajėgos taip pat atakavo taikinius Hamos provincijoje Sirijos vakaruose.

Rytų Sirijoje JAV vadovaujamos pajėgos bombardavo vieną IS džihadistų kontroliuojamą dujų gamyklą netoli Deir ez Zoro miesto. Per tą reidą buvo sužeisti keli kovotojai, informavo SOHR.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių