Quantcast

Ispanų slaugytoja pasveiko nuo Ebolos karštligės, rodo negalutiniai testai

  • Teksto dydis:

Ispanų slaugytojai, kuri tapo pirmuoju žmogumi, ne Afrikoje užsikrėtusiu Ebolos virusu, atlikti testai sekmadienį parodė, kad jos organizme viruso nebėra, pranešė Madridas, o Liberijos prezidentė tuo tarpu emocingai prašė visų šalių padėti kovoti su šia liga.

Teresai Romero, kuri į ligoninę Madride buvo paguldyta spalio 6 dieną, reikės atlikti antrą testą ir tik po to bus galima paskelbti, kad ji nebeturi šio mirtinai pavojingo viruso, pranešė Ispanijos vyriausybė.

44 metų T.Romero Ebolos karštlige užsikrėtė rūpindamasi dviem pacientais, kurie mirė Madrido Carloso III (Karloso III) ligoninėje. Tai pirmas žinomas atvejis, kai Ebolos virusu buvo užsikrėsta ne Afrikoje.

„Artimiausiomis valandomis“ jai bus atliktas kitas testas, sakoma Ispanijos specialaus komiteto dėl Ebolos karštligės pareiškime, kuriame priduriama, kad jos „sveikatos (būklė) ... plėtojasi palankiai“.

„Šiandien esu labai laimingas, nes galime pasakyti, kad Teresa įveikė ligą“, – vaizdo įraše sako T.Romero vyras Javieras Limonas (Chavjeras Limonas). Įrašas buvo padarytas ligoninėje, kur jis ir dar 14 žmonių yra stebimi dėl to, kad turėjo kontaktų su T.Romero prieš tai, kai jai buvo diagnozuota Ebolos karštligė.

Didžiausias per visą istoriją Ebolos karštligės protrūkis nuo metų pradžios jau pareikalavo daugiau kaip 4,5 tūkst. gyvybių, beveik visų – Vakarų Afrikoje. Labiausiai nukentėjusioje Liberijoje mirties atvejų skaičius yra beveik 2,5 tūkstančio.

Pavieniai atvejai tarp sveikatos apsaugos darbuotojų Europoje ir JAV pakurstė nuogąstavimus, kad epidemija gali virsti pasauline, ir paskatino Vakarų šalis intensyvinti savo atsaką.

Liberijos prezidentė, Nobelio premijos laureatė Ellen Johnson Sirleaf (Elen Džonson Sirlif) sakė, kad ištikus šiai krizei iškilo pavojus dėl „ekonominės katastrofos“ prarasti ištisą afrikiečių kartą, ir perspėjo, kad „laikas kalboms ar teorizavimui baigėsi“.

Iki spalio 14 dienos buvo užregistruoti 4 555 mirties atvejai – iš 9 216 užsikrėtimo atvejų septyniose valstybėse, pranešė Ženevoje įsikūrusi Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių