Quantcast

Honkongo lyderis dalyvavimu protestuose kaltina išorines jėgas

  • Teksto dydis:

Honkongo lyderis pareiškė, kad „išorinės jėgos“ dalyvauja studentų vadovaujamose demokratijos šalininkų protestuose, kurie daugiau nei tris savaites vyksta atskiruose šios finansinės sostinės rajonuose, tačiau nepateikė įrodymų šiems savo kaltinimams pagrįsti.

Sekmadienį per televiziją rodytoje laidoje miesto vadovas Leung Chun-yingas (Leng Dženingas) pirmą kartą apkaltino užsienį dalyvavimu šiuose neramumuose, pakartodamas Kinijos centrinės vyriausybės kaltinimus, kuriems taip pat nepateikta jokių įrodymų. 

Leung Chun-yingo vyriausybė antradienį turėtų surengti derybas su studentų lyderiais.

Laidoje „Newsline“ Honkongo lyderiui buvo pateiktas klausimas dėl Kinijos oficialaus pareiškimo, jog prie šių protestų yra prisidėjusios užsienio šalys.

„Akivaizdu, kad (juose) dalyvauja žmonės, organizacijos iš už Honkongo ribų“, – sakė jis ir pridūrė, jog veikėjai atvyko iš „skirtingų šalių, iš skirtingų pasaulio vietų“, tačiau konkrečiai šių šalių neįvardino.
Honkongo studentų federacija nedelsiant atmetė šiuos kaltinimus, kuriuos, pasak generalinio sekretoriaus Alexo Cow (Alekso Čaun), Leung Chun-yingas „tiesiog išgalvojo“.

„Jis yra vykdomasis vadovas, jis yra atsakingas pareigūnas, – sakė A.Chow žurnalistams. – Jeigu jis kelia šiuos kaltinimus, tikimės, kad jis taip pat pateiks ir įrodymų. Bet jam nederėtų tiesiog kalbėti, kad čia yra įsikišusios užsienio jėgos, nepateikiant įrodymų“.

Protestuotojai, kurių didžiąją dalį sudaro jauni koledžų studentai, protestuoja prieš Kinijos griežtą nusistatymą tvirtinti kandidatus 2017 metais įvyksiančiuose miesto vadovo rinkimuose. Protestuotojai tai vadina „sufalsifikuota demokratija“, kadangi Pekinas gali blokuoti jam nepalankius kandidatus, neleisdamas jiems dalyvauti rinkimuose.

Policija, kaip ir beveik kasdien, per naktį išvaikė studentus iš kai kurių gatvių, tačiau protestuotojai persigrupavo ir vėl užėmę savo pozicijas tęsė protesto akciją. Pirmadienį, prasidėjus ketvirtai protestų savaitei, tūkstančiai protestuotojų būrėsi stovykloje Honkongo centre ir dar dviejose šio 7,2 mln. gyventojų turinčio miesto vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių