Quantcast

Per bandomąjį skrydį sudužo „Virgin Galactic“ erdvėlaivis

  • Teksto dydis:

Eksperimentinis keleivinis erdvėlaivis, priklausantis verslo magnato Richardo Bransono (Ričardo Bransono) bendrovei „Virgin Galactic“, penktadienį sudužo per bandomąjį skrydį netoli Mohavių oro ir kosmoso uosto Kalifornijoje; vienas pilotas žuvo, o kitas sunkiai sužeistas, pranešė pareigūnai.

Avarija įvyko pirmąkart nuo sausio išbandžius suborbitiniams skrydžiams pritaikyto aparato variklius Mohavių dykumoje, už 150 kilometrų į šiaurę nuo Los Andželo. Vos kelios dienos iki šios nelaimės sprogo bendrovės „Orbital Sciences Corp.“ raketa nešėja, vos pakilusi nuo starto aikštelės Virdžinijoje.

Televizijos reportažuose iš „Virgin Galactic“ erdvėlaivio sudužimo vietos matyti į du didelius gabalus perskilusio aparato nuolaužos; bendrovė nurodė, kad erdvėlaivis visiškai suardytas. Kerno apygardos šerifas Donny Youngbloodas (Donis Jangbladas) sakį, kad nuolaužos pažiro apie dviejų kilometrų ruože.

Per šią katastrofą žuvusio lakūno kūnas rastas nuolaužose. Antrasis pilotas, kuris katapultavosi ir parašiutu nusileido ant žemės, liko gyvas, bet yra sunkiai sužeistas, nurodė D.Youngbloodas. Likęs gyvas pilotas buvo rastas už maždaug 2 km nuo pagrindinės nuolaužų kritimo vietos, pridūrė šerifas.

Abu įgulos nariai – bendrovės „Scaled Composites“ pilotai bandytojai. Ši aerokosminių technologijų milžinės „Northrop Grumman Corp.“ dukterinė įmonė, sukonstravusi ir pastačiusi „Virgin“ erdvėlaivį, neteko kitų trijų savo darbuotojų 2007 metų liepą per nelaimingą atsitikimą, atliekant bandymus ant žemės.

Penktadienį katastrofa įvyko tuo metu, kai erdvėlaivis „SpaceShipTwo“ jau buvo atsiskyręs nuo jį nešusio reaktyvinio lėktuvo, kuris iškėlė jį į didelį aukštį prieš raketinių variklių startą, nurodė JAV Federalinė aviacijos administracija (FAA).



NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda portretas
Nejau jus su google translate verciat? klaidu kaip pas penktokus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių