Quantcast

B. Obama apkabino nuo Ebolos karštligės išgijusią slaugytoją

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) penktadienį susitiko su Nina Pham (Nina Pam), viena iš dviejų JAV slaugytojų, kurios sirgo Ebolos karštlige ir buvo išgydytos.

Penktadienį buvo paskelbta, kad tos slaugytojos pasveiko, ir 26 metų N.Pham jautėsi pakankamai gerai, kad išeitų iš ligoninės ir, prieš grįždama namo, Baltuosiuose rūmuose susitiktų su prezidentu B.Obama, kuris ją draugiškai apkabino.

N.Pham Ebolos virusu užsikrėtė Teksase rūpindamasi sirgusiu Liberijos piliečiu, kuris vėliau nuo šios ligos mirė.

B.Obama aktyviai ragino amerikiečius nepasiduoti baimei ar isterijai dėl Ebolos viruso ir pabrėžė, kad šis virusas lengvai neplinta ir kad JAV yra gerai pasirengusios spręsti bet kokius galimus naujus atvejus.

Anksčiau šį mėnesį B.Obama sakė, kad „paspaudė ranką“ slaugytojoms, kurios rūpinosi vienu Ebolos karštlige sirgusiu pacientu, „apkabino ir pabučiavo“ jas.

N.Pham šypsojosi ir atrodė sveika; ji vilkėjo turkio spalvos marškinius ir tamsų kostiumą, kai pasirodė spaudos konferencijoje prie Nacionalinių sveikatos institutų (NIH) Klinikinio centro Betesdoje Merilande.

„Jaučiuosi laiminga ir palaiminta, kad šiandien stoviu čia“, – sakė ji ir išreiškė dėkingumą tiems, kas meldėsi už ją ir rūpinosi ja, kol ji sirgo.

N.Pham buvo trečias JAV sveikatos apsaugos darbuotojas, užsikrėtęs Ebolos virusu darbo metu Jungtinių Valstijų teritorijoje. Ji užsikrėtė rūpindamasi Thomas Ericu Duncanu (Tomu Eriku Dankanu), kuris rugsėjo 28 dieną buvo paguldytas į Teksaso presbiterionų ligoninę Dalase.

Jos kolega Amber Vinson taip pa užsikrėtė. Ji taip pat dabar jau pasveiko, bet dar nebuvo išleista iš Emory (Emorio) universiteto ligoninės Atlantoje Džordžijoje.

„Testai neberodo viruso jos kraujyje“, – pranešė ligoninė ir pridūrė, kad A.Vinson kol kas links rimtų užkrečiamųjų ligų skyriuje tolesniam palaikomajam gydymui.

N.Pham ir A.Vinson dirbo intensyviosios slaugos skyriuje, tačiau vis dar neaišku, kaip tiksliai jos užsikrėtė.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) nurodė, kad kaltas „protokolo pažeidimas“ ir paskelbė griežtesnius nurodymus dėl apsaugos priemonių naudojimo rūpinantis Ebolos karštlige sergančiais pacientais.


Šiame straipsnyje: Nina PhamBarackas Obamaebola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių