Quantcast

Vokietijos laikraštis paragino pašalinti iš Berlyno sovietų memorialinius tankus

Vokietija turėtų pašalinti du sovietų tankus, stovinčius ant pjedestalų Antrojo pasaulinio karo memoriale prie Brandenburgo vartų Berlyne, protestuojant prieš Rusijos veiksmus Kryme ir Ukrainoje, antradienį paragino populiariausias šalies dienraštis "Bild".

Paskelbę peticiją, raginančią atsikratyti dviejų žalių tankų T-34, kurie stovėjo priešais memorialą nuo jo atidarymo 1945 metais, "Bild" ir Berlyno bulvarinis laikraštis "B.Z." paragino skaitytojus siųsti parlamentui laiškus, protestuojant prieš tuos karo simbolius.

"Nenorime jokių rusiškų tankų prie Brandenburgo vartų, - sakoma pavyzdiniame protesto laiške, paskelbtame "Bild" ir "B.Z." - Bundestagas turėtų priimti nutarimą: rusiški tankai turėtų prie Berlyno Tyrgarteno parko memorialo turėtų būti pašalinti."

"Priežastis: šiais laikais, kai Rusijos tankai kelia grėsmę laisvai ir demokratinei Europai, nenorime jokių rusiškų tankų prieš Brandenburgo vartų."

Memorialas, esantis vietoje, kurioje nuo 2 iki 80 tūkst. Sovietų Sąjungos karių žuvo per įnirtingą mūšį dėl Berlyno 1945 metais, yra už 200 metrų į vakarus nuo Reichstago.

Jis yra vienas iš trijų sovietinių karo memorialų Vokietijos sostinėje ir pritraukia daug turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

czv

czv portretas
galit nuket tankus nugriaut tiltus,bet istorijos nesunaikinsit

tam Heinz Guderian

tam Heinz Guderian portretas
tiek karių krito, nes taip norėjo tautų vadas stalinas, o vėliau atsiėmė už tai - atskyrė Vokietiją, užgrobė kitas valstybes, gerai, kad sąjungininkai atsipeikėjo ir neleido toliau eiti "išvaduotojams", o štai mes likome "išvaduoti" pusei šimto metų.

Heinz Guderian

Heinz Guderian portretas
CITATA>>>Memorialas, esantis vietoje, kurioje nuo 2 iki 80 tūkst. Sovietų Sąjungos karių žuvo per įnirtingą mūšį dėl Berlyno 1945 metais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių