Quantcast

Sh. Pereso laidotuvėse dalyvaus B. Obama ir kiti pasaulio lyderiai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama ir daug kitų pasaulio lyderių bei garsių veikėjų penktadienį dalyvaus buvusio Izraelio prezidento Shimono Pereso laidotuvėse, trečiadienį pranešė Izraelio užsienio reikalų ministerija.

Ceremonijoje planuoja dalyvauti Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas (Joachimas Gaukas) ir Didžiosios Britanijos princas Charlesas (Čarlzas), naujienų agentūrai AFP sakė URM atstovas Emmanuelis Nahshonas (Emanuelis Nahšonas).

Be to, atvykti ketina buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) ir jo žmona, dabartinė demokratų kandidatė į prezidento postą Hillary Clinton (Hilari Klinton) bei valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris).

Planuojama, kad laidotuvėse dalyvaus Kanados premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo), Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njetas) ir Australijos premjeras Malcolmas Turnbullas (Malkolmas Ternbalas).

Anksčiau buvo skelbta, kad taip pat atvyks popiežius Pranciškus, bet vėliau Vatikanas pranešė, kad pontifikas negalės to padaryti dėl anksčiau suplanuotų vizitų Gruzijoje ir Azerbaidžane.

Laidotuvės vyks Jeruzalėje, Izraelio nacionalinėse kapinėse ant Herclio kalno, kur ilsisi daug šios šalies šviesulių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Galėjo bandyti žmogų gelbėti,juk dabar persodina beveik visus organus.Nebent atsisakė dauguma organų.Manau bet kokio amžiaus žmogų reikia gelbėti,tuo pačių juk vyksta mokslo progersas,bandymai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių