Quantcast

Popiežius Pranciškus Turkijoje ragina dialogu tarp religijų naikinti fundamentalizmą

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį, pirmą kartą lankydamasis Turkijoje, sakė, kad tarpreliginis dialogas galėtų padėti padaryti galą fundamentalizmui ir terorui, ir pridūrė, kad visiems tikintiesiems turėtų būti suteiktos vienodos teisės.

„Dialogas tarp religijų ir tarp kultūrų gali įnešti svarbų indėlį, ... kad baigtųsi visos fundamentalizmo ir terorizmo formos“, – sakė jis po susitikimo su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu).

Popiežius taip pat sakė, kad musulmonai, žydai ir krikščionys turėtų turėti tas pačias vienodas teises ir kad pasaulis turi „moralinę pareigą“ padėti Turkijai, priėmusiai 1,6 mln. pabėgėlių iš Sirijos.

Turkijos prezidentas drauge su pontifiku surengtoje spaudos konferencijoje Ankaroje reiškė susirūpinimą dėl „sparčiai kylančios“ islamofobijos.

„Islamofobija rimtai ir sparčiai kyla. Privalome drauge dirbti prieš grėsmes, slegiančias mūsų planetą, – netoleranciją, rasizmą ir diskriminaciją“, – sakė jis, stovėdamas šalia Katalikų Bažnyčios lyderio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių