Quantcast

P. Porošenka: Ukraina neaukos savo suverenumo mainais į taiką

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, šeštadienį susitikęs Kijeve su Vokietijos kanclere Angela Merkel, pareiškė, kad jo šalis neaukos savo suverenumo mainais į taiką.

„Atėjo laikas taikai (rytiniame) Donbaso (regione). Ukraina, kartu su partneriais Europoje ir visame pasaulyje, padarys viską, kad tai įvyktų – tačiau ne Ukrainos suverenumo, teritorinio vientisumo ir nepriklausomybės sąskaita“, – P.Porošenka sakė žurnalistams bendroje spaudos konferencijoje su A.Merkel po jųdviejų derybų.

Prezidentas pabrėžė, kad taiką Ukrainoje būtų galima greitai užtikrinti, kai tik būtų pašalinti ginkluoti kovotojai ir „užsienio samdiniai“, turėdamas omenyje iš kaimyninės Rusijos atvykusius kovotojus, padedančius dideles teritorijas rytiniame regione kontroliuojantiems prorusiškiems separatistams.

Tuo tarpu A.Merkel pažadėjo savo palaikymą provakarietiškiems Ukrainos lyderiams, sakydama, kad būtina užtikrinti šalies teritorinį vientisumą.

„Mano vizitas reikšmingas tuo, jog Vokietijos vyriausybė (įsitikinusi), kad Ukrainos teritorinis vientisumas ir gerovė yra būtini“, – ji sakė spaudos konferencijoje.

A.Merkel pažymėjo negalinti atmesti, kad Rusijai bus skelbiamos naujos sankcijos dėl numanomo Maskvos vaidmens Ukrainos krizėje.

„Negalime atmesti minčių apie naujas sankcijas, jeigu nebus pažangos“, – sakė ji, taip pat ragindama užtikrinti „abipusį ugnies nutraukimą ir veiksmingą sienos kontrolę“, siekiant užbaigti konfliktą rytų Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuolis Porošenka

šaunuolis Porošenka portretas
tikras prezidentas ir savos tautos gynėjas. Jis neleis, kad ruskių samdiniai okupuotų Ukrainą, tai yra geležinė tiesa.

tam na,gaila, kad pats prezidentas

tam na,gaila, kad pats prezidentas portretas
nevaryk nesąmonių, į vakarų pasaulį nenori tik ruskiai, atvykę į Ukrainą ir norintys, kad čia liktų sssr, ukrainiečiai to nenori ir niekada nenorės. Tad, jei ruskiams norisi į rytus, tai jiems niekas nekliudo į juos ir išvykti, bet jie, kaip erkės, laikosi Donbase ar kitose ukrainiečių žemėse. Kodėl jie nenori pas putkiną, į savo tėvynę? gal paaiškinsi, kremliaus patriote?

na.gaila.kad pats prezidentas

na.gaila.kad pats prezidentas portretas
nenori taikos.dėl ko .dėl ambicijų.Kuo kalti ten paprasti niekuo dėti vaikai.seneliai.Užtenka pasiklausyt.ką sako eiliniai piliečiai gatvėse Donbase.Jau jeigu liaudis nenori į ,,vakarų pasaulį".tai reikėtų jų nusistatymą ar pasirinkimą gerbti ir skaitytis su daugumos nuomone.Nejau visi (milijonai eilinių gyventojų) yra teroristai.seperatistai?abejotina....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių