Quantcast

Naujoje Lenkijos vyriausybėje R. Sikorskį pakeitė G. Schetyna

  • Teksto dydis:

Lenkijos paskirtoji premjerė penktadienį pristatė savo naująjį kabinetą – be Radoslawo Sikorskio (Radoslavo Sikorskio), kuris eidamas užsienio reikalų ministro pareigas sulaukė didžiulio tarptautinio dėmesio savo aštria kritika Rusijos atžvilgiu dėl jos veiksmų Ukrainoje.

Septynerius metus Lenkijos diplomatijos vadovu buvęs R.Sikorskis veikiausiai taps parlamento pirmininku - šį postą prieš paskyrimą premjere užėmė Ewa Kopacz (Eva Kopač).

Naujajame E.Kopacz kabinete užsienio reikalų ministro postą užims Grzegorzas Schetyna (Gžegožas Schetyna) iš jos valdančiosios Piliečių platformos (PO). Šis premjerės pasirinkimas atspindi jos norą sustiprinti partijos pozicijas prieš ateinančiais metais vyksiančius rinkimus.

G.Schetyna buvo pagrindinis Donaldo Tusko varžovas partijoje. D.Tuskas šį mėnesį pasitraukė iš premjero posto ir gruodį taps naujuoju Europos Vadovų tarybos pirmininku.

Lenkų apžvalgininkai sako, kad atiduodama G.Schetynai svarbų užsienio reikalų ministro portfelį E.Kopacz siekia palenkti į savo pusę šią ryškią politinę figūrą, kuri galėtų pakurstyti neramumus partijos viduje, jei būtų palikta už vyriausybės slenksčio.

51 metų G.Schetyna iki dabar vadovavo Seimo Užsienio reikalų komitetui, tačiau anksčiau taip pat yra užėmęs parlamento pirmininko ir vidaus reikalų ministro postus.

Naujajame kabinete liko dirbti daug ministrų iš ankstesnės vyriausybės, tarp jų Mateuszas Szczurekas (Mateušas Ščurekas), vadovaujantis finansų ministerijai, taip pat ministrai, priklausantys PO koalicijos partnerei Lenkijos liaudies partijai (PSL).

Vyriausybė, kurioje yra šešios moterys, bus prisaikdinta pirmadienį.

Spalio 1 dieną Seimas balsuos dėl pasitikėjimo naujuoju kabinetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių