Quantcast

Minske prasideda naujos derybos dėl taikos Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Baltarusijos sostinėje Minske penktadienį prasidėjo naujas derybų dėl to, kaip rasti ilgalaikį sprendimą penkis mėnesius trunkančioms brutalioms kovoms Rytų Ukrainoje, ratas.

Vadinamoji kontaktinė grupė, kurią sudaro buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma, Rusijos pasiuntinys Michailas Zurabovas, keturi promaskvietiškų separatistų lyderiai ir Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) atstovai, šiam itin svarbiam susitikimui rinkosi Minsko viešbutyje „President“, pranešė korespondentai.

Pirmasis atvyko Rusijos ambasadorius Ukrainoje M.Zurabovas, taip pat atvyko ESBO specialioji atstovė Heidi Tagliavini (Heidi Taljiavini) ir kiti ESBO pareigūnai.

Derybos vėlavo, „nes vėlavo ukrainiečiai“, anksčiau sakė vadinamosios Luhansko liaudies respublikos Aukščiausiosios tarybos pirmininkas Aleksejus Kariakinas.

Pasak L.Kučmos, planuojamas pasirašyti memorandumą dėl paliaubų.

„Svarbiausias klausimas – pirmasis protokolo punktas – kaip užtikrinti ugnies nutraukimą. Planuojame aptarti ir pasirašyti memorandumą apie tai ..., kaip pasiekti ugnies nutraukimą“, – sakė L.Kučma žurnalistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių