Quantcast

Maskvoje sulaikytas Ukrainos parlamento narys

  • Teksto dydis:

Vienas Ukrainos įstatymų leidėjas sekmadienį pranešė, kad Rusijos policija sulaikė jį Maskvoje prieš prasidedant masinėms eitynėms nužudyto opozicijos lyderio Borico Nemcovo atminimui.

„Policija mane sulaikė, – deputatas Oleksijus Gončarenka parašė socialiniame tinkle „Facebook“. – Aš nieko nešūkavau, nenešiau jokių plakatų arba vėliavų – mane tiesiog sulaikė dėl marškinėlių.“

O.Gončarenka taip pat paskelbė „Facebook“ nuotrauką, kuriame jis matomas vilkintis marškinėlius su B.Nemcovo nuotrauka ir užrašu ukrainiečių kalba „Didvyriai nemiršta“, kuris buvo populiarus šūkis per praeitais metais Ukrainoje įvykusią provakarietišką Maidano revoliuciją.

Įstatymų leidėjas sakė išvykęs į Rusiją dalyvauti sekmadienį surengtose eitynėse B.Nemcovui atminti Maskvos centre, į kurias susirinko dešimtys tūkstančių žmonių.

Iškilus Kremliaus kritikas B.Nemcovas buvo nužudytas penktadienį prieš vidurnaktį ant vieno tilto per Maskvos upę netoli Kremliaus.

Įtakingas Rusijos tyrimų komitetas nurodė, kad O.Gončarenka buvo sulaikytas dėl to, kad nepakluso policijos pareigūnams.

Ukrainiečio deputato advokatai nurodė, kad jiems nebuvo leista susitikti su O.Gončarenka, bet su juo susitiko Ukrainos konsulas Mykola Polozovas.

Kremliaus šalininkai kaltina O.Gončarenką prisidėjus prie pernai gegužę Ukrainos pietiniame Odesos uostamiestyje įvykusio tragiško incidento, kai per Kijevo vyriausybės ir prorusiškų aktyvistų susirėmimus kilo gaisras, nusinešęs 48 prorusiškų aktyvistų gyvybes.

Rusijos tyrėjai patvirtino, kad ukrainietis įstatymų leidėjas bus apklaustas dėl tų įvykių, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Volodymyras Groismanas paragino vyriausybę skubiai imtis veiksmų, kad O.Gončarenka būtų paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jį pakart maža tą nusikaltėlį fašistų

Tam "ne taip"

Tam "ne taip" portretas
Savo nervus rodyk Kacapstane ir Maskvabade- čia, pas mus, jie niekam neįdomūs.

ne taip

ne taip portretas
Ne parlamento narys o banditas,kuris kartu su kitais fasistais degino zmones Odessoj.Dabartinei ukrainoi tokie banditai ir fasistai demokratais vadinasi.Reikejo ne sulaikyti o pagauti ir pakarti ant pirmos sakos,Suniui turi buti suniska mirtis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių