Quantcast

Madagaskaro žemųjų parlamento rūmų vadovė ragina sustabdyti prezidento rinkimus

  • Teksto dydis:

Madagaskaro žemųjų parlamento rūmų vadovė ketvirtadienį paragino sustabdyti kitą savaitę vyksiančius prezidento rinkimus po daugiau nei mėnesį trukusių reguliarių opozicijos mitingų.

Christine Razanamahasoa (Kristin Razanamahasoja), kuri vadovauja tarpininkavimo grupei, siekiančiai rasti išeitį iš politinės krizės, sakė, kad nėra tinkamų sąlygos surengti skaidrų ir įtraukiantį balsavimą lapkričio 16 dieną numatytuose rinkimuose.

Tarpininkavimo grupė „primygtinai reikalauja, kad valdžios institucijos atšauktų lapkričio 16 dieną numatytus prezidento rinkimus“, sakė Ch. Razanamahasoa spaudos konferencijoje Antananaryve.

Pasak jos, taip siekiama užtikrinti taiką ir harmoniją šalyje, kurioje prieš balsavimą, kuris jau buvo atidėtas savaitei, tvyrojo didelė politinė įtampa.

Indijos vandenyne esančioje salų valstybėje vyksta įnirtinga kova tarp dabartinio prezidento Andry Rajoelinos (Andri Radželinos), kuris siekia būti perrinktas, ir daugumos opozicijos lyderių.

Opozicijos kandidatai jau daugiau nei mėnesį beveik kasdien rengia nesankcionuotas eitynes Antananaryve, protestuodami prieš tai, ką jie vadina instituciniu perversmu, palankiu dabartiniam prezidentui.

Į demonstracijas nuolat reaguodavo gausios policijos pajėgos.

Trečiadienį policijai išvaikius dar vieną protestą buvo sužeista daug žmonių.

Anksčiau šią savaitę kandidatas į prezidentus buvo sulaikytas per kitą mitingą.

Europos Sąjunga, Jungtinės Valstijos ir kitos tarptautinės bendruomenės narės, anksčiau išreiškusios susirūpinimą dėl įtempto politinio klimato Madagaskare, pareiškė, kad yra labai sunerimusios dėl trečiadienį įvykusių smurtinių incidentų.

Iš pradžių Madagaskaro rinkėjai prie balsadėžių turėjo eiti lapkričio 9 dieną, tačiau spalį Aukščiausiasis Teismas nurodė atidėti rinkimus po to, kai per demonstraciją buvo sužeistas kitas kandidatas į prezidentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių