Quantcast

M. Gorbačiovas: B. Nemcovo nužudymu bandoma destabilizuoti situaciją Rusijoje

  • Teksto dydis:

Michailas Gorbačiovas mano, kad opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymas, įvykdytas Maskvos centre naktį į šeštadienį, yra bandymas destabilizuoti situaciją Rusijoje.

„Nusikaltimas ant (Didžiojo) Moskvorecko tilto – Boriso Nemcovo nužudymas – tai bandymas pastūmėti situaciją komplikavimosi, galbūt, net padėties šalyje destabilizavimo link, sustiprinti priešinimąsi“, – sakė jis interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

„Iš kokios pusės tai padaryta, šiuo metu sunku pasakyti, – sakė M.Gorbačiovas. – Reikia neskubėti su išvadomis ir kaip reikiant išsiaiškinti“.

Į klausimą, ar nemano, kad dabar gali pasigirsti raginimai įvesti šalyje nepaprastąsias priemones, M.Gorbačiovas atsakė, jog neatmeta tokių raginimų galimybės. „Tačiau jeigu eiti jėgos sprendimų keliu, tuomet tai dar labiau paaštrins padėtį šalyje“, – pabrėžė jis.

„Reikia surasti nusikaltėlius, bet tokiems nusikaltimams ryžtasi tokie vykdytojai, kad juos būna sunku surasti. Reikia skirti visas jėgas tam, kad nusikaltėliai būtų surasti“, – sakė buvęs SSRS prezidentas.

Į klausimą, ar šiuo nusikaltimu gali pasinaudoti antirusiškos jėgos užsienyje, M.Gorbačiovas atsakė, kad tokios galimybės neatmeta.

„Žinoma, tam tikros jėgos pabandys savo tikslais pasinaudoti įvykdytu nusikaltimu, jos visos juk galvoja, kaip atsikratyti (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino. Bet aš vis dėlto nemanau, kad Vakaruose ryšis tokiam žingsniui, pasinaudojimui nusikaltimu savais tikslais. Vis dėlto nusikaltėliai, nužudę Borisą, be abejo, tikėjosi to“, – mano jis.

M.Gorbačiovas dar kartą pabrėžė, kad negalima skubėti su išvadomis, kad „reikia kaip reikiant išsiaiškinti“.

„Šis nusikaltimas užgauna visų jausmus. Borisas buvo, žinoma, su savomis ypatybėmis, bet jis buvo tikras žmogus. Ir aš pergyvenu“, – pridūrė M.Gorbačiovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
nebūkim naivūs, niekas nieko nei ieškos, nei tuo labiau suras ir nuteis. kada gi ruskyno žmogžudžiai buvo ieškomi ir baudžiami? Niekada. To nebus tol, kol patys rusai to nepanorės. Kol kas rusai neturi nei proto, nei noro, bet turi didelę baimės naštą. Tik saujelė demokratų bando prikelti ruskyną, kažin, ar pavyks.

Tuoj Rusijos fašistai

Tuoj Rusijos fašistai portretas
teigs kad tai amerikiečiai kalti:))

h

h portretas
niekaip nesuprantu kad kol kas nekaltina kad tai nepadare nato juk daugiau blogieciu pasaulyje lyg ir nera
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių