Quantcast

L. Linkevičių britų ministras ramina: neribos laisvo asmenų judėjimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako iš Londono sulaukęs patikinimo, kad britų Vyriausybės siūlomos priemonės riboti imigraciją nepakirs Europos Sąjungos (ES) laisvo asmenų judėjimo principo.

„Vakar sulaukiau skambučio iš savo kolegos Europos reikalų ministro, kuris informavo iš anksto apie šį pranešimą ir apie pagrindinius jo tikslus, ir patikino, kad jie tikrai nesikėsina į laisvą asmenų judėjimą“, - žurnalistams penktadienį sakė L.Linkevičius.

Tai jis sakė praėjus kelioms valandoms po to, kai Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) pranešė reikalausiantis, jog ES pakeistų savo pagrindines sutartis ir suteiktų galimybę apriboti imigrantams iš kitų ES šalių galimybę naudotis Britanijos socialinės gerovės sistema.

L.Linkevičiaus teigimu, britų pasiūlymus reikia „ramiai ir dalykiškai aptarti“, tačiau būtina užtikrinti, kad jokios pataisos neleistų diskriminacijos ir išsaugotų laisvą asmenų judėjimą.

Laisvo judėjimo principą bendroje spaudos konferencijoje pabrėžė ir Vilniuje viešinti Estijos užsienio reikalų ministrė Keit Pentus-Rosimannus (Keit Pentus-Rosimanus).

„Laisvas judėjimas yra viena iš esminių ES laisvių ir vienas iš esminių ES principų, taip turi ir likti. Taip pat akivaizdu, kad šalis gali keisti vidaus tvarką, jei reikia, bet ji taip pat privalo užtikrinti, kad nebūtų jokios diskriminacijos“, - sakė Estijos ministrė.

Pernai į Jungtinę Karalystę emigravo 18 tūkst. lietuvių.

Pagal D.Camerono pasiūlymą, Britanija nemokėtų socialinių išmokų už šalies ribų gyvenančių imigrantų vaikams, o bedarbiai ES imigrantai būtų priversti išvykti, jei nerastų darbo per pusę metų.

Britų Vyriausybė taip pat nori, kad naujų ES šalių piliečiai laisvai ieškotis darbo galėtų tik tuomet, kai jų ekonomikos pasiektų tam tikrą išsivystymo lygį.

D.Cameronas yra pažadėjęs 2017 metais surengti referendumą dėl tolesnės narystės ES, jei laimės kitąmet vyksiančius rinkimus, o prieš tai persiderėti dėl narystės sąlygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Motiejus

Motiejus portretas
Gal baisu pasidarė, kad anglai vergų iš Lietuvos nepriims ir nevyks Planas: Lietuva be lietuvių!

yes

yes portretas
Bus smagu, kai užrūgusių ir baisuoklių užveistų tokių nuo ausimis skirtingo dydžio besimakaluojančio senio Žur.usko neįsileis. Labai gerai, nes atseit "mokslus" daro, Žurau.kas tikras ubagas gėdą Lietuvai daro savo makaulę nukvankusią tabaluodamas po briuselius. Ką, jau neliko bent apynormalių ir lietuvių, o ne iš tolimųjų rajonų Čiurkistanijoje užveistų prietrankų su ausimis tabaluojančiomis bei skirtingo dydžio? Juk durniukas parduoda išradimus ne savo - tiek kainuoja jan vaikus savo defektyvius prastuminėt į žmones. Von, ukš iš Lietuvos degradai iš "akademinės" bendruomenės bei klerkų-parazitų būrio. Von, išsigimėliai kartu su savo palikuonimis ir nebederkite Lietuvos oro - dvokiat jūs visi, esat negabūs, bjaurūs. Mokslo darbus savo vardu užsirašę, disertacijas - nieko sukūrę realiai nesate, tik vogėte talentingų Lietuvos jaunuolių rezultatus. Von ir kad neliktų nė jūsų užveistų pajuodėlių lūzerių - parodys jum britai jūsų vietą - sąvartyne ir srtutų duobių eisit valyt. Von.

cha cha cha

cha cha cha portretas
O "teisininkus" su MRU diplomais ir viešnamių administratorius,.ybininkus su MRU diplomais nevertais net nuleisti per unitazo vamzdį žemyn - kur padės? JUK JK jų nelaukia, išgrūs atgal kiaurus tokius idiotus ar dar paskers kad daugiau tokie lūzeriai o anglų žemę nešliaužiotų...kur tada juos dės, tuos lūzerius iš MRU?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių