Quantcast

JAV piktinasi buvusio Venesuelos žvalgybos viršininko paleidimu į laisvę

Jungtinės Amerikos Valstijos pirmadienį pareiškė esančios „labai nusivylusios“, kad Aruba (autonomijos teisių turinti Nyderlandams priklausanti sala Karibų jūroje) paleido į laisvę buvusį Venesuelos kariškių vadą, kuris JAV yra ieškomas dėl kaltinimų prekyba narkotikais.

Pasak JAV Valstybės departamento atstovo, Vašingtonas yra pateikęs „teisinį prašymą“ areštuoti dimisijos generolą majorą Hugo Carvajalį (Hugą Karvachalį), remiantis esktradicijos sutartimi su Aruba ir Nyderlandais, tačiau teko „nusivilti patikimais pranešimas“, kad Venesuelos vyriausybė grasino abiem ir reikalavo, kad H.Carvajalis būtų paleistas.

„Teisiniai reikalai ne šitaip turi būti tvarkomi“, – sakė atstovas, prašęs neminėti jo pavardės.

Visą laiką rėmęs velionį Venesuelos prezidentą Hugo Chavezą (Hugą Čavesą), H.Carvajalis buvo areštuotas trečiadienį Aruboje, netoli Venesuelos, už 27 kilometrų šiauriau jos esančioje olandams priklausančioje saloje. Tačiau sekmadienį jis jau buvo draugiškai sutiktas Venesuelos prezidento Nicolas Maduro (Nikolaso Maduro) socialistų suvažiavime Karakase.

„Sveikiname mūsų draugą, generolą majorą, ir ačiū Dievui, kuris leido mums išspręsti šį bręstantį konfliktą diplomatinėmis priemonėmis“, – pasakė N.Maduro savo partiečiams.

„Tikrai narsus buvo Olandijos sprendimas pripažinti, kad buvo pažeistas diplomatinis imunitetas, ir tarptautinis teisingumas buvo atstatytas“, – pažymėjo Venesuelos prezidentas.

Beje, Arubos pareigūnai sekmadienį pareiškė, kad H.Carvajalis turi diplomatinį imunitetą, bet paskelbė jį persona non grata, ir jis bus areštuotas, jeigu vėl atsidurs bet kurioje Nyderlandų teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Kiek gauna putlerio sebrai Lietuvoj uz jam palankius komentarus?

socialistas

socialistas portretas
Vėl jankiais į kitų šalių reikalus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių